Šport > Moto športi
464 ogledov

Gajser: Nisem vedel, kaj naj naredim

Tim Gajser Hondaproracing.com Tim Gajser.
Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser sezone 2017 ne bo ohranil v lepem spominu.

Preveč je bilo težav in poškodb, vseeno pa sta peto mesto v skupnem seštevku SP ter dobra forma ob koncu napoved, da bo tudi v prihodnje lahko konkurenčen najboljšim na svetu.

Tim Gajser motorja sicer ne namerava postaviti v garažo vsaj še nekaj tednov. Čaka ga še prestižni pokal narodov s slovensko reprezentanco 1. oktobra, 14 dni pozneje pa dirka za pokal Monster v ZDA, kjer si že od nekdaj želi nastopati in okusiti ameriško zvrst svojega športa.

"Latvija ... takrat je bilo zelo težko. Nisem vedel, kaj bi. Ne da si jezen, ampak občutek v tebi ni pravi. Razlika takrat še ni bila velika, sem pa vedel, da bo zelo težko. Bolelo me je vse, ko smo šli na naslednjo tekmo, nisem bil stoodstoten. Ni bilo dobrega občutka, čutil sem bolečine, po še enem padcu pa je sledila še poškodba." - Tim Gajser

"Glede na okoliščine sploh ni slab rezultat. Nisem odpeljal treh dirk, izgubil sem ogromno točk. A sem na zadnjih dirkah pokazal, da sem v prvi formi, da se lahko borim za zmago. To je bil cilj v drugi polovici sezone, da dokažem samemu sebi, da sem zmožen. Vesel sem, da sem sezono MXGP končal v takšnem slogu z zelo dobrim rezultatom. Čaka nas še pokal narodov, mene pa še nastop na pokalu Monster v ZDA. Potem pa krajši počitek in priprave na novo sezono," je črto pod sezono 2017 potegnil zdaj že nekdanji svetovni prvak iz leta 2016.

Ko je ocenjeval sezono, ni bilo težko najti najslabšega trenutka, čeprav je imel precej padcev, ki so mu pokvarili načrte. "Latvija ... takrat je bilo zelo težko. Nisem vedel, kaj bi. Ne da si jezen, ampak občutek v tebi ni pravi. Razlika takrat še ni bila velika, sem pa vedel, da bo zelo težko. Bolelo me je vse, ko smo šli na naslednjo tekmo, nisem bil stoodstoten. Ni bilo dobrega občutka, čutil sem bolečine, po še enem padcu pa je sledila še poškodba. Moral sem izpustiti nekaj tekem, potem pa priti nazaj po kar dolgi odsotnosti. Začeti znova na sredi sezone je zelo težko, a mi je zdaj proti koncu uspelo odpeljati zelo dobro," je razmišljal Gajser na predstavitvi reprezentance na dvorcu Štatenberg blizu domačih Makol.

Za dežjem posije sonce

Našel pa je tudi pozitivne točke v pravkar končani sezoni. Kljub smoli in padcem je zbral vrsto uvrstitev na najvišja mesta, tudi tri na najvišjo stopničko, sezono je končal z drugim mestom na dirki v Franciji. "Tri zmage v MXGP, še posebej tista, ko sem prevzel rdečo tablico vodilnega v Argentini. Pa dve gladki zmagi, ko sem dobil dve zaporedni dirki s štirimi zmagovitimi vožnjami. Takrat sem se res počutil prav dobro in užival. Potem je sledil slabši del. Potem pa štiri tekme pred koncem spet zmaga, kar je bila potrditev dobre forme, sezono končati na stopničkah pa je bilo super," je dobro plat sezone 2017 našel Gajser.

"Sezona MCGP je končana, a mi tej tekmi rečemo olimpijske igre motokrosa. Zelo posebna tekma, zastopaš svojo državo. To ni individualna tekma, moraš držati skupaj. Letos smo vsi v zelo dobri formi in si obetamo dober nastop," pa se 21-letni mladenič, ki bo sicer v vlogi prvega moža Slovenije, že veseli ekipnega svetovnega prvenstva, izziva konec meseca, ki za posamični šport, kot je motokros, ni prav pogost.

Že lani se je nekaj časa odločal, ali bi nadaljeval v SP ali pa bi raje odšel v ZDA. Tudi letos je v podobni dilemi, pravi pa, da se bo laže odločil, ko bo ameriški način dirkanja preizkusil v praksi: "Odločil se bom po sezoni. Tisti pokal Monster bo pokazal, kako je to videti. Videl bom, kako potekajo tekme v Ameriki. To je povsem drugače, vse poteka na stadionih. Po tekmi se bom odločil, kako naprej."

"Slovenija zasluženo evropski prvak"

Seveda pa se tudi as slovenskega motokrosa ni mogel izogniti košarkarski vročici, ki je državo zajela v zadnjih dneh in tednih. Vseh tekem ni mogel spremljati, prav na dan finala s Srbijo je tudi sam še dirkal, a pravi, da je bil pozoren spremljevalec tekem in navijač: "Spremljal sem vse tekme, kolikor sem lahko. Finale je bil na isti dan kot naša tekma, takoj, ko smo prišli v hotel, smo poiskali prenos. Osvojitev prvenstva je zaslužena. Kapo dol vsem fantom. Niti ene tekme niso izgubili, dali so dušo in srce na igrišče. To je ključ do uspeha, uživali so in se zabavali, ko je bila tekma, pa so odigrali kot moštvo."

Kot svetovni prvak in športnik je iz lastnih izkušenj lahko ocenil, da ni skrivnosti na poti do uspeha, kakršnega je dosegla Slovenija pod koši: "S trdim delom, odrekanjem, najbolj pomembno pa je, da verjameš. Oni so verjeli in šli so z velikimi ambicijami na EP. Bili so samozavestni, verjeli so v uspeh, na koncu jim je uspelo. To je to, čestitke in upam, da bo v prihodnje še več takšnih naslovov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice