Šport > Moto športi
15 ogledov

"Sachsenring je čudna proga"

Valentino Rossi Reuters
Sezona se nadaljuje z VN Nemčije. "Sachsenring je čudna proga, zelo zahtevna, a jo imam rad in sem tukaj že dosegel dobre rezultate," pove Valentino Rossi, ki letos dobrih rezultatov ne pozna. Zavita proga v Sachsnu sicer pomeni bolj izenačeno konkurenco.

Po osmih od 18 dirk svetovnega prvenstva MotoGP sta v igri za naslov prvaka Avstralec Casey Stoner (Repsol Honda) in branilec naslova Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha). Razlika med njima je 19 točk. Sledi jima zelo konstantni Andrea Dovizioso (Repsol Honda), ki pa težko zmaga. Četrti je Valentino Rossi (Ducati), ki z nekonkurenčnim motociklom vse težje dirka s hondami in yamahami. Dani Pedrosa (Repsol Honda) je zaradi več izpuščenih dirk in slabše forme po vrnitvi po zlomu ključnice z vrha razpredelnice zdrsnil na sedmo mesto, kjer ima 83 točk zaostanka. Na preostalih dirkah sezone je treba resno računati še na vse boljšega Američana Bena Spiesa (Fiat Yamaha).


Izziv najti prave nastavitve

Prva od preostalih dirk bo VN Nemčije na Sachsenringu. "To je zelo ozka in tehnična steza. V prvi polovici kroga je ključna linija, pa tudi nastavitve, da si kljub počasnih zavojem lahko čim hitrejši. Druga polovica kroga je hitrejša in bolj tekoča. Velik izziv je najti konkurenčne nastavitve," razlaga Stoner, ki je leta 2003 v 125-kubičnem razredu na tej progi prvič stal na zmagovalnem odru. Tovarniška ekipa Honde je v Nemčijo prišla z več novostmi na dirkalniku, ki so jih pred dnevi preizkusili na testiranjih v Mugellu, zato se nadejajo še bolj konkurenčnih časov.


Lorenzo, ki je dobil prejšnjo dirko v Mugellu, si zmage želi tudi na Sachsenringu, saj: "Tukaj še nikoli nisem zmagal. Bila bi lepa sprememba, če bi končno zmagal še tu. Vem, da bo zelo težko, a to progo imam zelo rad, saj je zelo razgibana in zahtevna." Zmaga to nedeljo bi bila čudež za Rossija, ki bi se zadovoljil že z bitko za stopničke. "To niso dobri časi za nas. Moramo priti vsaj malo bliže najboljšim." O progi pa Doctor pove: "Sachsenring je čudna proga, zelo zahtevna, a jo imam rad in sem tukaj že dosegel dobre rezultate."

Poškodovanca nista stoodstotna

"Imel sem še dva tedna za okrevanje in počutim se bolje, a še vedno ne tako kot pred padcem," pove Pedrosa, da še vedno ni stoodstoten. V še slabšem stanju je Loris Capirossi (Pramac Ducati), a se vseeno po dveh dirkah odsotnosti vrača: "Vsak dan sem boljše, a od padca v Assnu je šele 20 dni. Rebra še niso povsem zaceljena, ključnica me še boli." Po treningih bo sprejel odločitev, če bo na kvalifikacijah in dirki sploh nastopil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.