Šport
275 ogledov

Najdaljšo etapo odločil fotofiniš

Julian Alaphilippe Dauphine Facebook
Kolesarji na dirki Critérium du Dauphiné so opravili s šesto etapo.

Julian Alaphilippe (Deceuninck) je zmagovalec šeste, najdaljše etape kolesarske dirke Critérium du Dauphiné. Francoz je bil po šestih urah vrtenja pedal najuspešnejši v finišu težkega vzpona, s katerim se je sklenila skupno 229 km dolga etapa med Saint-Vulbasom in Saint-Michel-de-Mauriennom.

doping Kršitelj Šport Zmagovalec Vuelte 2011 dopingiran! Ali se Froomu nasmiha zgodovinska zmaga?

Zmagovalca je bilo treba določiti s fotofinišem. Avstrijec Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe) je bil drugi, tretje mesto je pripadlo Italijanu Alessandru de Marchiju (CCC), ki je za obema zaostal 22 sekund. Vsi trije so dobili tudi bonus sekunde odbitka.

Wout Van Aert Kriterij Dauphine Šport Rogličev sotekmovalec po kronometru šokiral nasprotnike še v sprintu

Slovenci niso bili v ospredju. Jan Tratnik (Bahrain-Merida) je prišel najvišje na 70. mesto z zaostankom 15 minut in šest sekund. Luka Pibernik (Bahrain Merida) je pristal na 118. mestu, z zaostankom 18 minut in 49 sekund. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je bil 130., z zaostankom 22 minut in 39 sekund.

Britanec Adam Yates (Mitchelton-Scott) je z osmim mestom ohranil rumeno majico vodilnega. V skupni razvrstitvi ima Yates štiri sekunde prednosti pred rojakom Dylanom Teunsom (Bahrain-Merida) in šest pred Američanom Tejayem Van Garderenom (Education First).

Med Slovenci je v seštevku dirke najmanj izgubil Tratnik, ki je 48. (+17:49), Mezgec je 102. (+39:57), Pibernik pa 125. (+51:01).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice