Šport
747 ogledov

Po Slovencih svojega junaka pričakali še Ekvadorci

Richard Carapaz sprejem Quito Facebook
Ekvadorski kolesar Richard Carapaz, zmagovalec letošnje dirke po Italiji, se je teden po zmagi na Giru vrnil v domovino.

Na letališču v Quitu so drugega južnoameriškega zmagovalca italijanske pentlje Richarda Carapaza pozdravili številni rojaki, med katerimi so bili tudi žena in njegova dva otroka. Večina navdušencev je nosila rožnata oblačila.

primož roglič Seznam Šport Znana Rogličeva usoda na Touru

Carapaz, ki so ga že lani v Ekvadorju zaradi četrtega mesta na Giru razglasili za športnika leta, letos pa je dobil vzdevek "lokomotiva", je v Quito dopotoval iz Madrida, na letališču ga je pričakala mavrica, ki so jo ustvarile črpalke požarnih motorjev.

Po pristanku je vstopil v dvonadstropni avtobus, ki ga je posebej za sprejem predelala njegova ekipa Movistar, in ob vožnji navdušeno pozdravljal množico navijačev in razkazoval pokal.

Carapaza, ki je v skupnem seštevku ugnal Italijana Vincenza Nibalija in Slovenca Primoža Rogliča, ga je nekaj deset amaterskih kolesarjev in številni avtomobili, pozdravila ga je tudi častna straža.

Primož Roglič sprejem Zagorje Zagorje ob Savi Šport Ob sprejemu posebna priznanja in nagrade za našega junaka Gira

Poseben program proslave največjega ekvadorskega športnega dosežka bo trajal kar tri dni.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.