Šport > Nogomet
65 ogledov

Ancelotti: Sodnik je odločil/Martino: Govorimo o igri

Martino Barcelona Celta Vigo Liga BBVA Španija prvenstvo
1/12
Reuters
V nasprotju z novinarsko konferenco po derbiju z Barcelono na Santiagu Bernabéuu je trener Reala Carlo Ancelotti v torek ubral povsem drugačne takte in kritiziral glavnega sodnika Alberta Undiana Mallenca. Johan Cruyff: Težava Barcelone je Neymar!

Izjave Carla Ancelottija se po El Clásicu niso skladale z izjavami najpomembnejših članov njegovega Real Madrida, kapetanom Sergiem Ramosom in prvim strelcem Cristianom Ronaldom. Oba sta se ostro lotila glavnega sodnika Alberta Undiana Mallenca, zaradi česar še vedno lahko dobita kazen Španske nogometne zveze (RFEF), na torkovi novinarski konferenci pred tekmo s Sevillo pa se jima je pridružil tudi Ancelotti.

"Sodnik je odločil tekmo. Nismo imeli sreče pri odločitvi za izključitev Sergia Ramosa, ker gre za nepravičen karton, zato smo se tudi pritožili pri komiteju. S tem sodnikom nismo imeli sreče na zadnjih dveh medsebojnih tekmah," je začel Ancelotti, znan po tem, da zna hitro začutiti razpoloženje okoli sebe, po letih delovanja s Silviem Berlusconijem pa še posebej pozna utrip predsednikov, v tem primeru Florentina Péreza.

"Če bi bilo obratno ..."

"Cristiano in Ramos nista pokazala pomanjkanja spoštovanja do nikogar. Sodniki delajo napake na vseh tekmah, nič drugega," je nadaljeval Ancelotti. Realovci se medtem niso odločili, da bi prijavili potezo Sergia Busquetsa, ki je pohodil obraz Pepeja v prvem polčasu, potem ko je portugalski reprezentant za vrat zgrabil in se z glavo "naslonil" na čelo Cesca Fàbregasa in na tleh skupaj s Kataloncem obležal kot pokošen.

"Ne bom ga kritiziral, ker tega nikoli ne storim. Rekel bom le to, da po vsem, kar sem slišal o Pepeju, če bi bilo obratno, ne vem, kaj bi se zgodilo. Nisem zadovoljen z našimi slabimi rezultati proti najboljšim ekipam. Težko je pojasniti, glede na to, da je Real ena izmed najmočnejših ekip na svetu, to pa bomo dokazovali do konca sezone. Na prvi tekmi z Atléticom smo si zaslužili izgubiti, tudi v prvem polčasu tekme v Barceloni nismo dobro nastopili, toda zadnji dve tekmi, v gosteh pri Atléticu in v nedeljo, sta bili izenačeni," je pristavil Ancelotti.

"Ekipa ni bila zadovoljna, poskušamo pozabiti na tekmo in se dobro pripraviti na tekmo s Sevillo. Zelo je pomembna za to sezono. Ekipa je dobro trenirala v dobrem vzdušju in jutri bomo poskušali zmagati. Odsotnost (Ángela di Maríe) bomo nadomestili z (Asierjem) Illarramendijem in Iscom. Jutri bom odločil, s kom. (Karim) Benzema je odigral fantastično tekmo. Razumel je odločitev, da smo ga zamenjali, govoril sem z njim. Ni treba iskati odgovornih za poraz. Prišel je po številnih zmagah in zdaj je treba iti naprej. Vsega se ne more pojasniti zgolj z iskanjem krivcev. V prvenstvu smo izenačeni z Atléticom, imamo pa točko več od Barcelone."

Martino: V določenih trenutkih smo trpeli

Skorajda istočasno je v Barceloni spregovoril zmagoviti trener Gerardo Martino, ki je Ancelottija premagal tudi na drugem ligaškem soočenju sezone. Polemičnih situacij ni pogreval, je pa zatrdil, da "vedno izpolni pogodbe", tako kot namerava svojo s katalonskim klubom. Slednjo lahko sicer po enem letu (podpisal je dveletno) prekine, omenja se njegov prevzem argentinske reprezentance.

Messi Pinto Fabregas Busquets Barcelona Celta Vigo Liga BBVA Španija prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
"Real Madrid ima ogromno moč in v določenih trenutkih smo trpeli. Zdi se mi dobro, kar nam je uspelo. O vsem ostalem lahko vsi sodijo, kakor se jim zdi primerno. Kar bom storil jaz, bo najboljše za Barcelono," je v klubskem centru na zahodu mesta dejal Martino.

"Mislil sem, da se tukaj veliko bolj govori o nogometu"

"Potrebna je stanovitnost v vseh linijah. Pomanjkanje zbranosti lahko ogrozi osvajanje trofej. Zaradi vseh polemik se mi zdi škoda, ko sem Clásice spremljal navzven, do mene niso prišle vse te polemike. Zdelo se mi je, da je tekma dala veliko več, da bi lahko govorili o nogometu, a ni bilo tako. Mislil sem, da se tukaj veliko bolj govori o nogometu," je nadaljeval. 

"Jaz vedno izpolnim svoje pogodbe. Ne počnem ničesar takšnega, kar ne bi bilo v moji pogodbi. Trdim, da je to, kar pravi predsednik (Josep Maria Bartomeu, ki je dejal, da mu je Martino zanikal, da želi oditi, op. a.), točno. Moral sem delati za to, da me je vzela Barcelona: opraviti moram dobro delo in osvajati trofeje. Prav malo me skrbi, kaj se bo zgodilo naslednjo sezono. Vse, kar prihaja, je zelo težko. Poskušali bomo izbrati igralce, ki so v najboljši formi, to pa pomeni, da se bomo tekem lotili na različne načine. Ne dvomim o tem, da se bo Atlético boril na vseh frontah. Je eden od dveh ali treh najboljših ekip v Evropi. Je ekipa, ki si je ne želiš nasprotiS (trenerjem Diegom, op. a.) Simeonejem nikoli nisem imel prijateljskega odnosa, ker nikoli nisva delovala skupaj. Nimam kaj reči na besede Ancelottija. Za trenerja je najbolje ali najbolj didaktično, da posluša analizo nogometa. El Clásico je imel veliko vrlin in napak, da bi lahko o njih govorili. Všeč bi mi bilo slišati več analize."

Bartomeu tudi o pomembnosti novega Camp Noua

Josep Maria Bartomeu, predsednik Barcelone, je medtem v pogovoru za francosko agencijo AFP dejal, da je prihodnost katalonskega velikana odvisna od obnove stadiona Camp Nou, ki je ocenjena na okrog 600 milijonov evrov.

Barcelona, drugi najbogatejši klub na svetu, ki ima 164.000 članov, bo 5. aprila na volitvah odločala o obnovi stadiona, ki bi v zameno za dodatna sponzorska sredstva dobil dodatek v imenu. Camp Nou bi po prenovi s sedanjih 99.000 povečal število mest za gledalce na 105.000 in s tem še povečal vodstvo na čelu največjih evropskih stadionov.

"Obnova stadiona je projekt, ki bo pomembno vplival na klub še naslednjih 50, 60 let. To je zelo ambiciozen projekt, saj se ne bo obnovil le glavni stadion, ampak sta vanj vključena tudi košarkarska dvorana in nov stadion za nogometno B-ekipo v nogometu," je dejal Bartomeu, ki je konec januarja na čelu Barçe zamenjal Sandra Rosella. Ta je po treh letih in pol odstopil z mesta predsednika zaradi sumljivih poslov pri lanskem prestopu brazilskega nogometnega zvezdnika Neymarja iz Santosa v katalonsko prestolnico. Bartomeu je dejal, da primer rešujejo mirno in s pravnimi sredstvi.

Real Madrid Barcelona Liga BBVA El Clasico Španija liga prvenstvo Messi | Avtor: EPA EPA

"Tudi do 120 milijonov za nakupe"

V najnovejših izjavah, objavljenih v torek, je Bartomeu znova zatrdil, da si Lionel Messi zasluži biti najbolje plačan nogometaš na svetu in da bo Barcelona "gotovo" kupila vsaj dva nogometaša pred začetkom nove sezone.

"Če bodo od nas to zahtevali, lahko namenimo tudi 120 milijonov za nakupe in za leto podaljšamo kredit. Želimo si, da bi bil Messi, ki je najboljši nogometaš na svetu, številka ena, najbolje plačan nogometaš na svetu. Ne bi šel v podrobnosti, zdaj smo osredotočeni na tekmovanja, in ko jih bo konec, bomo videli. Treba je zaupati v Neymarja, čez čas bo med najboljšimi na svetu. Imamo izvrstne nogometaše, ki so najboljši na svetu. Vedeli smo, da jim bo uspelo, približati se vodilnim pa je bilo za nas veliko veselje," je dejal Bartomeu.

Cruyff brez milosti do Neymarja

Malce manj razumevajoč do brazilskega zvezdnika je bil legendarni vezist kluba Johan Cruyff, ki je kot gost prijateljske tekme v Kuala Lumpurju, kjer bo jutri za nagrado laureus konkurirala tudi slovenska šampionka Tina Maze, znova pod vprašaj postavil poletno okrepitev iz Santosa.

"Delo Martina je odvisno od rezultatov in sožitja. Težava Barçe je, da ima igralca, starega 21 let, ki zasluži več od drugih, ki so osvojili vse. Pri 21 letih se moraš učiti, ker nihče pri teh letih ni bog. Zame to ni težava, za Barço je. To ustvarja konfliktno situacijo, ki jo je težko nadzirati, da ne bi vplivala na vodstvo v klubu in na slačilnico," je dejal legendarni Nizozemec.

"Čeprav si tekme nisem ogledal, ker sem letel v Malezijo, je rezultat v prvenstvo prinesel nekaj več čustev. Začenja se novo prvenstvo. Vse tri ekipe začenjajo z ničle in vsak teden bo finale. Vsaka napaka je korak nazaj. Verjel sem v Barço na Bernabéuu, nikoli nisem dvomil o kakovosti ekipe. Napetosti in dvomi, ki se pojavljajo, so vedno odvisni od rezultatov. Novo vodstvo kluba se mi je že nekajkrat poskušalo približati, a z njimi še nisem mogel govoriti, ker sem bil zasut s potovanji. Imam nekatere ideje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.