Šport > Nogomet
36 ogledov

Beşiktaş prišel po Ronaldinha, želja tudi Prosinečki

Ronaldinho Atletico Mineiro Arsenal Sarandi pokal Copa Libertadores Reuters
Turški Beşiktaş je poslal ponudbo za brazilskega velemojstra Ronaldinha. Že pred dnevi so Carigrajčani pokazali tudi interes za Roberta Prosinečkega, sedaj sta na seznamu trenerskih želja še dve imeni.

Eden najbolj priljubljenih nogometašev 21. stoletja, Brazilec Ronaldinho, je Evropo zapustil leta 2010, ko je iz AC Milana prestopil v Flamengo. Januarja 2011 ga je pot iz Ria de Janeira vodila v Belo Horizonte, kjer sedaj uspešno nastopa za Atlético Mineiro.

Ahmet Nur Çebi, podpredsednik Beşiktaşa, je razkril, da želijo Carigrajčani napadalni del svoje ekipe okrepiti prav s 33-letnim velemojstrom.

"Poslali smo uradno ponudbo za Ronaldinha. Sedaj čakamo na njegov odgovor," je dejal Nur Çebi. Ronaldinho ima pogodbo s sedanjo ekipo sklenjeno do letošnjega decembra.

Išče se trener - med kandidati tudi Veliki Žuti

Robert Prosinečki Olimpija Crvena Zvezda Stožice | Avtor: Saša Despot Robert Prosinečki Saša Despot
Turki so se po koncu sezone razšli s trenerjem Sametom Aybabo in sedaj iščejo tudi njegovega naslednika. Tudi na to temo je podpredsednik belo-črnih nekaj povedal.

"Čakamo na odločitev športnega direktorja Önderja Özena. Robert Prosinečki, Rudi Garcia in Marcelo Bielsa so imena na našem seznamu. Izbrali bomo najboljšo možnost izmed naštetih," je povedal visoki funkcionar Beşiktaşa.

Robert Prosinečki je v pretekli sezoni opravil dobro delo pri drugem turškem prvoligašu - Kayserisporju. Interes zanj so Carigrajčani pokazali že pred dnevi. Marcelo Bielsa je v preteklih dveh sezonah deloval na klopi bilbajskega Athletica, Rudi Garcia pa je vodil Saint-Étienne. Slednji je v francoskem prvenstvu končal na četrtem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.