Šport > Nogomet
212 ogledov

Borbeni Azerbajdžanci zdržali vse nalete

Josip Iličić Tim Matavž SLO AZE Reševalni pas/Twitter
V Ljubljani sta se na pripravljalnem obračunu pomerili izbrani vrsti Slovenije in Azerbajdžana.

Nogometna reprezentanca Slovenije je na prijateljski tekmi v Stožicah igrala neodločeno (0:0) z Azerbajdžanom.

Slovenska vrsta je dvoboj z Azerbajdžanom končala brez zadetka, a kljub terenski pobudi praktično tudi brez prave priložnosti. Ob pomanjkanju napadalnih užitkov pa je Slovenija vendarle ohranila niz neporaženosti, ki traja šest tekem, toliko časa tudi ni prejela zadetka.

Francija Finska Prijateljske tekme Šport Šok v Parizu, delitev plena v Amsterdamu

Kek je znova dodobra premešal začetno postavo, v vratih je začel Vid Belec, v obrambi, kjer sta manjkala Nemanja Mitrović in Petar Stojanović, so zaigrali Mario Jurčević, Miha Mevlja, Kenan Bajrić in Nejc Skubic, v sredini so bili Jasmin Kurtić, Adam Gnezda Čerin, Sandi Lovrić, spredaj pa Miha Zajc, Josip Iličić in Tim Matavž.

Ta postava je večino polčasa sicer imela terensko premoč, a nikakor ni našla poti skozi obrambo gostov, ki je pravočasno posredovala tudi pri nekaj podajah v sredino. Edino lepo priložnost v prvih 45 minutah so tako imeli gosti, ki so zagrozili že v tretji minuti, ko je Ismajil Ibrahimli iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru žogo poslal čez gol.

Miha Zajc SLO AZE | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V 48. minuti je Slovenija prek Iličića le prišla do strela v okvir vrat, a je bil tudi ta povsem nenevaren. Atalantin zvezdnik je poskusil tudi v 56. minuti, a tudi takrat žogo poslal v naročje azerbajdžanskega vratarja Emila Balajeva. Slovenci so v teh trenutkih pritiskali proti vratom gostov, a znova so bili zaključni streli precej redki in nenevarni.

Po podobnem scenariju je tekma potekala tudi v nadaljevanju, v 86. minuti je še enkrat od daleč poskusil Nino Kouter, a tudi on ni povzročil nobenih težav gostujočemu vratarju. Že v sodniškem dodatku je pred vrati žogo zgrešil Andraž Šporar, nato pa je strel Maria Jurčevića močno z leve strani ustavil Balajev.

"Že sam rezultat pove zadosti, preslab prvi polčas, predaleč smo stali in ves čas zamujali. Oni so se zelo kakovostno zaprli in mi nismo imeli rešitev. Še ko smo imeli žogo, smo jo preveč tiščali k Iličiću. V drugem polčasu je bilo več živahnosti, imeli smo več žog, a jih na postavljeno obrambo vseeno nismo izigrali. V drugem polčasu jim nismo pustili blizu, bila je velika razlika v agresivnosti v obeh polčasih. Namenoma sem kombiniral, ta tekma je tudi zaradi tega, da dobiš kakšne odgovore. Jasno pa je, da bo proti Kosovu treba dvigniti raven igre in agresivnost, drugače se nam slabo piše."
Matjaž Kek, selektor Slovenije

Izbranci Matjaža Keka bodo naslednji tekmi igrali 15. in 18. novembra, v Ligi narodov bodo najprej gostili Kosovo, nato pa gostovali v Grčiji.

Prijateljske tekme, izidi:

Slovenija - Azerbajdžan         0:0 (0:0)
Grčija - Ciper                  2:1 (2:0)
Albanija - Kosovo               2:1 (1:0)
Litva - Ferski otoki            2:1 (2:0)
Malta - Lihtenštajn             3:0 (2:0)
Črna gora - Kazahstan           0:0 (0:0)
Romunija - Belorusija           5:3 (4:0)
San Marino - Latvija            0:3 (0:1)
Bolgarija - Gibraltar           3:0 (3:0)
Turčija - Hrvaška               3:3 (2:1)
Danska - Švedska                2:0 (0:0)
Luksemburg - Avstrija           0:3 (0:0)
Belgija - Švica                 2:1 (0:1)
Nemčija - Češka                 1:0 (1:0)
Italija - Estonija              4:0 (2:0)
Nizozemska - Španija            1:1 (0:1)
Poljska - Ukrajina              2:0 (1:0)
Portugalska - Andora            7:0 (2:0)
Francija - Finska               0:2 (0:2)

Komentarjev 1
  • izy 08:57 12.november 2020.

    Zamenjati vse, ki so starejši v tej reprezentanci od 23 let in začeti na novo sestavljati člansko reprezentanco, ker trenutni se ne zaslužijo grba Slovenije skupaj z vsem strokovnim štabom. Kdaj bo en slovenski vele strokovnjak uvrstil enega 18 do ...prikaži večo 20 let starega fanta v prvo moštvo, da pokaže kvazi zvezdam, da niso zacementirani v reprezentanci? Pa ja vsi že vemo 2 leti prej kdo bo igral in kdo ne, nasprotniku se ni potrebno nič pripravljati na našo reprezentanco, ker je 100% predvidljiva.