Šport > Nogomet
1943 ogledov

Čeferin z jasnim sporočilom Savdski Arabiji: "Ne, dokler sem jaz predsednik!"

Aleksander Čeferin Profimedia
Čeferin ne bo dovolil, da bi se tekom njegovega mandata finale lige prvakov igral v Savdski Arabiji.

Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin, je na športno-poslovnem kongresu v Hamburgu poudaril, da finala lige prvakov ne bodo izvedli v Savdski Arabiji, kjer sicer v zadnjih letih organizirajo številne športne dogodke najvišje ravni. "Vsaj ne v mojem mandatu," je nemška tiskovna agencija dpa navedla Čeferina. Kot pa je pristavil prvi mož Uefe: "Ne bom pa večno tu."

Nedavno sta italijanska in španska nogometna zveza izvedla svoje superpokalno tekmovanje v Savdski Arabiji, ki je vložila milijarde evrov v šport. V nogometu so tako Savdijci za enormne zneske pripeljali številne zvezdnike, začenši s Cristianom Ronaldom, zdaj pa bi si želeli gostiti še največja nogometna tekmovanja. Država že gosti dirke formule 1, leta 2034 pa bo najverjetneje gostila nogometno svetovno prvenstvo.

Aleksander Čeferin | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeferin pa Savdske Arabije ne vidi kot nevarnost za evropski nogomet, saj meni, da strategija podpisovanja pogodb z veliki zvezdami, ni prava. "Če v glavnem kupuješ igralce, ki ne morejo več igrati v Evropi, in jih ob tem preplačaš, ali s tem razvijaš domače mlade igralce?" je dejal Čeferin in dodal: "Evropski navijači delajo dve stvari: sledijo svojim klubom in svojim reprezentancam, sledijo tekmovanjem. Ne sledijo pa igralcem."

Savdska Arabija je sicer pogosto deležna kritik glede kršenja človekovih pravic in izrabljanja športa za izboljšanje ugleda v svetu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice