Šport > Nogomet
3077 ogledov

Znani rezultati loterije za Euro 2024: preverite, ali ste med srečneži!

Slovenija - Kazahstan Anže Petkovšek Slovenski navijači v Stožicah.
Danes so nekateri prosilci za vstopnice tekem Slovenije na Euru 2024 že prejeli obvestilo, da so bili izžrebani.

Zanimanje za vstopnice nogometnega evropskega prvenstva je po uvrstitvi Slovenije na zaključni turnir izjemno naraslo. Ljudstvo na sončni strani Alp se je množično odzvalo in napovedalo pravo slovensko veselico v nemških velemestih.

Povpraševanje je močno preseglo ponudbo in o prejemnikih vstopnic je odločal žreb, ki ga je Evropska nogometna zveza (UEFA) že začela izvajati in bo potekal najkasneje do 31. januarja 2024.

Vsaki na prvenstvo uvrščeni reprezentanci je bilo dodeljenih 10.000 vstopnic za posamično tekmo skupinskega dela. Sloveniji je torej pripadlo 30.000 dragocenih lističev. 

V virtualno vrsto za vstopnice se je med 2. in 12. decembrom vpisalo na tisoče slovenskih ljubiteljev nogometa. Vseh prošenj za posamične vstopnice je bilo kar okoli 344.000, je poročal SportKlub.

Številka je zares impresivna, saj to število znaša več kot 16 odstotkov prebivalstva naše države. Naša prestolnica Ljubljana šteje denimo manj kot 300.000 stalnih prebivalcev.

Stadioni, na katerih bo v Stuttgartu, Münchnu in Kölnu igrala Slovenija, imajo skupno kapaciteto okoli 175.000 gledalcev. Če bi vsi zainteresirani Slovenci torej prejeli vstopnice, bi potrebovali še en "komplet" enako velikih stadionov, da bi vsi prišli na tribune.

Za tekmo z Dansko v Stuttgartu se je prijavilo okoli 81.000 ljudi, za tekmo s Srbijo v Münchnu kar okoli 160.000 in za srečanje z Anglijo v Kölnu okoli 103.000.

Danes je dan D

Danes so srečneži, ki so bili izžrebani za ogled tekme, prejeli obvestila. Kdor se je prijavil za več tekem, in je bil izžreban le za eno, je dobil obvestilo, da je bila njegova ali njena prijava delno uspešna.

Ob obvestilu o srečnem razpletu žreba je v elektronskem sporočilu zapisano, da je treba plačilo poravnati do 30. januarja, kot je razvidno iz priložene fotografije.

Euro 2024 vstopnice prijava potrjeno | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Precej več je seveda tistih, ki so bili danes razočarani. V kolikor niste prejeli elektronskega sporočila, namreč niste bili izžrebani. Zato pa ste lahko ob vpogledu v svojo prijavo prebrali, da niste bili uspešni in da vam ni treba plačati.

Euro 2024 vstopnice prijava zavrnjeno | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Kdor je dobil vstopnico, pa se je moral hitro spopasti z drugo težavo. Član našega uredništva, ki je bil edini izžreban, je namreč takoj po prejetem obvestilu krenil v iskanje prenočišča v bližina stadiona.

Izžreban je bil za tekmo med Slovenijo in Dansko v Stuttgartu, za katero se je v naši državi prijavilo najmanj ljudi. A ob pregledu ustreznih platform za iskanje sobe je bil razočaran.

"Takoj po prejemu pošte sem krenil v akcijo. Sobe, vsaj v radiusu nekaj kilometrov okrog stadiona, ni. Pregledal sem različne strani, poskusil tudi direktno na ponudnike nastanitev, nikjer ni prostora," je dejal.

Devet dni, tri tekme

Reprezentanca Slovenije se bo 16. junija v Stuttgartu pomerila z Dansko, 20. junija v Münchnu s Srbijo in 25. junija v Kölnu z Anglijo.

V izločilne boje bo od 24-ih ekip napredovalo 16 najboljših. Po dve prvouvrščeni iz vsake od šestih skupin in še štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe po skupinskem delu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice