Šport > Nogomet
1571 ogledov

Eden najboljših igralcev La Lige mora za štiri leta v zapor!

Santi Mina Profimedia
Odličnemu španskemu napadalcu je bila potrjena štiriletna zaporna zaradi spolne zlorabe.

Nogometašu Celte Santiju Mini je pritožbeni odbor španskega civilnega kazenskega sodišča potrdil obsodbo, katero je nogometašu izreklo sodišče v Almerii. Nogometni zvezdnik je zaradi spolne zlorabe dobil štiriletno zaporno kazen. 

Pritožbeni odbor je pristal zgolj na eno zahtevo obrambe, da se denarna kazen nogometaša zaradi nematerialne škode žrtvi s 50.000 evrov zniža na 25.000 evrov. Znani nogometaš zaenkrat še ne bo odveden v zapor, ker ima še vedno pravico se pritožiti na vrhovno sodišče v Španiji.

Santi Mina je bil obsojen zaradi spolnega napada iz leta 2017 v Almerii, ko naj bi skupaj s prijateljem imel spolne odnose z dekletom, ki ju je obtožilo spolnega napada. Nogometaševi odvetniki so ob pritožbi poizkušali dokazati, da je dekle pristalo na spolne odnose, a se je sodišče na koncu postavilo na stran zlorabljenega dekleta. Nekdanji soigralec Mine David Goldar je bil že na prvi stopnji oproščen vseh obtožb, da je bil njegov sostorilec pri dejanju.

Santi Mina | Avtor: Epa Epa

Incident se je zgodil 16. junija 2017 blizu nočnega kluba, ko je Mina skupaj z Goldarjem, oba sta bila takrat člana Valencie, preživljal počitnice v Mojacarju pri Almerii. V skladu s sodnim spisom je bil Goldar v počitniški prikolici, parkirani zraven nočnega kluba, z neimenovano žensko, s katero je imel spolni odnos. Mina naj bi nato vstopil v prikolico popolnoma gol ter prisilil dekle v spolni odnos. Žrtev je s kraja pobegnila ter vse od takrat trpi za telesnimi in duševnimi posledicami ter anksioznostjo.

Ob pritožbi Santija Mine je pritožbeni odbor ugotovil, da nogometaš ni uspel dokazati, da je žrtev pristala na spolne odnose, čeprav je v njeni zgodbi odkrilo določene pomanjklivosti in protislovja. Obramba je poizkusila dokazati, da je žrtev pristala na spolni odnos, a da je kasneje izvedela, da bi lahko v primeru tožbe prejela precejšnjo denarno odškodnino, zaradi česar je dobilo idejo o tožbi.

Nogometaš se je sicer sprva branil, da se ni dekleta niti dotaknil, a je nato spremenil svojo zgodbo, ko so uspeli dokazati, da se je v njenem vaginalnem brisu nahajala njegova DNK. Nogometaš je nato spremenil svojo obrambo ter začel trditi, da je šlo za sporazumni spolni odnos.

Santi Mina | Avtor: Profimedia Profimedia

Santi Mina je sicer otrok Celte Vigo, ki je tekom svoje kariere nastopal še za Valencio in savdskoarabski Al Shabab. Je najmlajši strelec zadetka v Primeri v Celtini zgodovini, leta 2015 pa je pri devetnajstih letih postal najmlajši nogometaš v zadnjih osemdesetih letih, ki mu je na tekmi Primere uspelo doseči štiri zadetke.

Istega leta je tudi prestopil v Valencio, pri kateri je tvoril odlično partnerstvo s Simonejem Zazo in Rodrigom Morenom, ko je omenjena trojica v nekem trenutku na svojem kontu imela celo 12 zadetkov več, kot slovita Realova BBC (Bale-Benzema-Cristiano) naveza. Prav tako je z nekaj pomembnimi zadetki Valencii pomagal do njene prve lovorike po enajstih letih, ko so "netopirji" leta 2019 osvojili kraljevi pokal.

Santi Mina, ki velja za enega najboljših igralcev La Lige, ki ni član kluba velike trojice (Barcelona, Real, Atletico), je sicer tekom svoje kariere zbral 268 nastopov in 63 zadetkov v Primeri, njegova edina lovorika pa je že prej omenjeni kraljevi pokal. Za člansko špansko reprezentanco še ni nastopil, bil pa je redni član mlajših selekcij, za katere je na 22 tekmah dosegel devet zadetkov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 15:55 21.julij 2023.

    Pravilno! Nobenih zvezdniških izjem!

Sorodne novice