Šport > Nogomet
50 ogledov

Heynckes: "50 let sem v nogometu, dovolj je bilo"

Heynckes Barcelona Bayern Liga prvakov polfinale EPA
Po zgodovinski zmagi nad Barcelono v polfinalu Lige prvakov so svoje veselje z mediji delili predsednik, častni predsednik in trener Bayerna. Slednji je najavil, da po tej sezoni odhaja v pokoj.

"Nekajkrat sem se kar uščipil. Vse je kakor sanje. To so praznični dnevi za Bayern, pa tudi za nemški nogomet. Mit o Barceloni je daljna preteklost," je ob poti Bayerna iz katalonske prestolnice, v kateri je bavarski gigant potrdil napredovanje v finale Lige prvakov, dejal predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

"Najbrž bi me zaprli v umobolnico, če bi pred desetimi dnevi dejal, da bomo s skupnim izidom 7:0 izločili eno najboljših ekip vseh časov," se je smejalo tudi častnemu predsedniku Franzu Beckenbauerju, ki je uspehu nazdravil z nekaj kozarci piva.

"Čez manj kot teden dni bom praznoval 68. rojstni dan. Proslavil bom jubilejno 50. sezono v nogometu. Dovolj je bilo. Po tej sezoni se bom upokojil," pa je zatrdil nizozemski trener Jupp Heynckes, ki ga bo v naslednji sezoni na klopi Die Roten zamenjal Pep Guardiola

Nizozemski trener bi lahko v pokoj odšel v največjem slogu. Nemška Bundesliga je namreč že nekaj časa pod streho, Bavarci pa so že uvrščeni v finale Lige prvakov in nemškega pokala. Že to soboto pa je na vrsti generalka za finale na Wembleyu, na Westfallenstadionu se bosta v 32. kolu nemškega prvenstva namreč pomerila Borussia Dortmund in "FC Hollywood".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.