Šport > Nogomet
1565 ogledov

Hrvaški selektor podal mnenje tudi o Slovencih

Zlatko Dalić
Slovenija naj ne bi bila pretirana ovira za svetovne podprvake.

V skupini H se bodo za uvrstitev na svetovno prvenstvo pomerile Hrvaška, Slovaška, Rusija, Slovenija, Ciper in Malta. Pri južnih sosedih tekmece vidijo predvsem v Slovaški in Rusiji.

"Iz drugega in tretjega bobna smo dobili Slovaško in Rusijo, nasprotnike s katerimi imamo v zadnjem času že izkušnje. Oni bodo naši največji tekmeci. Ampak tudi ostale tekme ne bodo lahke, saj smo iz večine kakovostnih skupin dobili najboljše reprezentance. A ponavljam, Hrvaška je favorit in tako se bomo na začetku tudi postavili," je žreb za svetovno prvenstvo za uradno stran hrvaške nogometne zveze pokomentiral hrvaški selektor Zlatko Dalić.

Čeprav Slovenije ne vidi kot resnejše tekmice, ji je vseeno namenil nekaj pohvalnih besed: "Slovenija se je dvignila in napreduje pod taktirko Matjaža Keka, ki nas zelo dobro pozna. Kot naši sosedje bodo zagotovo imeli poseben motiv, da pokažejo svojo kakovost."

Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca S Hrvaško Šport Slovenija dobila tekmece v kvalifikacijah za SP

Po prepričanju hrvaškega selektorja se ne sme podcenjevati niti Cipra in Malte: "Iz kvalifikacij v kvalifikacije dokazujejo, da so lahko trd oreh tudi za najboljše reprezentance. Vsekakor ne gre za lahke tekme, kjer bi si ostali izboljšali razmerje v danih in prejetih golih."

"Skupina je zahtevna, z močnimi tekmeci, ki jih spoštujemo. Vendar Hrvaška želi v Katarju braniti srebro in naredili bomo, da nam to tudi uspe," je zaključil strokovnjak, ki je Hrvaško pred dobrima dvema letoma popeljal do naslova svetovnih podprvakov.

 

Komentarjev 1
  • marialorca 22:41 07.december 2020.

    Zlatko Dalić: "A ponavljam, Hrvaška je favorit..." BERI: "Lako čemo!"

Sorodne novice