Šport > Nogomet
3167 ogledov

Igral za Španijo, zdaj pri Barci zasluži 'le' 10 tisoč na teden

Hector Bellerin Profimedia
Španski nogometaš je povsem zadovoljen s svojo plačo.

Plače nogometašev so v zadnjih desetletjih 'poletele' v nebo, Cristiano Ronaldo naj bi tako za celotno sezono pri Al Nassru pospravil 200 milijonov evrov, se pravi 3.7 milijona na teden. Tudi ostali zvezdniki se ne morejo pritožiti nad radodarnostjo svojih klubov, Portugalcu po višini letnih plač tako sledijo Kyllian Mbappe (PSG - 60 milijonov), Lionel Messi (PSG - 39 milijonov), Neymar (PSG - 34,7 milijonov) in Andres Iniesta (Vissel Kobe - 29 milijonov). Slednji se mora tako zadovoljiti s 570 tisočaki na teden.

Ob takšnih številkah bode v oči, da pri veliki Barceloni eden izmed njenih članov igra za 10.000 evrov tedenske plače, v celotnem letu bo prejel pol milijona, se pravi 70 tisoč manj kot nekdanji član katalonskega velikana Iniesta prejme za teden igranja na Japonskem. Hector Bellerin s tem nima težav.

Nogometaš, ki je zbral tudi štiri nastope za špansko reprezentanco, pravi: "Srečen sem, ker se lahko z nogometopm ukvarjam že vrsto let. Sem v ugodnem finančnem položaju, ki mi omogoča, da se ukvarjam s tem, kar imam rad. Na koncu nogometaši niti ne potrebujemo toliko denarja, kot nekateri mislimo, da je nujno. Moje prioritete niso povezane s financami."

Sedemindvajsetletnik je v mladosti sicer obiskoval slovito Barcelonino akademijo La Masio, a se že pred člansko kariero preselil k londonskemu Arsenalu. Za slednjega je v desetih letih odigral 183 ligaških tekem, dosegel je osem zadetkov. V zadnjih sezonah je izgubil mesto v prvi enajsterici in bil posojen sevillskemu Betisu. Septembra je podpisal pogodbo z Barcelono.

Bellerin, spletna stran Transfermarkt njegovo vrednost ocenjuje na 15 milijonov evrov, je v tej sezoni trikrat zaigral v španskem prvenstvu, dvakrat v ligi prvakov, enkrat pa v španskem kraljevem pokalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice