Šport > Nogomet
1093 ogledov

Novo poglavje v štirinajstletni bežigrajski sagi

stadion za Bežigradom Žurnal24
Kalvarija Centralnega stadiona za Bežigradom se nadaljuje.

Ministrstvo za okolje in prostor je konec marca družbi Bežigrajski športni park (BŠP), v katerem je partner tudi Olimpijski komite Slovenije (OKS), zavrnilo izdajo gradbenega dovoljenja za projekt na območju Plečnikovega stadiona. 

O tej temi je na seji izvršnega odbora OKS, ki je potekala prek videopovezave, na kratko spregovoril predsednik OKS Bogdan Gabrovec. 

Joc Pečečnik (Foto: Saša Despot) Slovenija Pečečnik bi Plečnikov stadion vrnil državi

Gabrovec je dejal, da bodo lahko "o štirinajstih letih žalostne zgodovine obnove razpadajočega športnega parka v središču Ljubljane" govorili po novinarski konferenci 21. aprila.

Na omenjenem dogodku bo prvi mož BŠP - uspešni podjetnik Joc Pečečnik, predstavil nadaljno vizijo dolgotrajnega projekta. Prve načrte, ki so bili narejeni že v prvem desetletju novega tisočletja, lahko vidite na spodnji fotografiji.

stadion za Bežigradom | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Komentarjev 1
  • radovednica 08:25 14.april 2021.

    Tipično slovensko. Najprej kaj je čigavo, potem odlašati in opustiti, da vse razpade in je kapitalna sramota Ljubljane (podobno hotel Bellevue), potem pa jebat ljudi, ki bi kaj želeli, investirali, uničevat do konca. Najprej prebivalci Fondovih blokov, ki so sramota ...prikaži več od sramote, potem njihovi vrtički, ki so črnolastniki..potem Zavod za spomeniško varstvo, nebogigatreba. Pustiti, da se tgradi vse predvideno, predvsem pa stadion, kjer smo uživali v pravem nogometu Yugo lige in ne beda Stožic.

Sorodne novice