Šport > Nogomet
97 ogledov

Kampl ne bo vrgel puške v koruzo

Epa
Nekdanji slovenski reprezentant verjame, da lahko s Leipzigom osvoji naslov nemškega prvaka.

Slovenski nogometaš pri nemškem prvoligašu Leipzigu Kevin Kampl še ni obupal nad možnostmi njegovega kluba, da bi v tej sezoni osvojil naslov, kljub zaostanku sedmih točk za vodilnim moštvom bundeslige münchenskim Bayernom.

Za nemški Bild je 30-letni vezist dejal, da mora biti cilj Leipziga zmagati na vseh preostalih tekmah.

"Ne ukvarjamo se z matematiko, zavedamo pa se, da je do konca le še sedem tekem. Čas je, da opravimo domačo nalogo, kar pomeni zmagati na vsaki tekmi in s tem ohraniti možnosti za naslov," besede Kampla za Bild pred sobotno tekmo z Werder Bremnom povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Lepzig je na derbiju proti Bayernu pred tednom dni pokazal šibkosti, še posebej v zaključku tekme, največ težav pa je imel v konici napada. "Proti Bayernu so manjkali številni naši vrhunski igralci," je ocenil Kampl, ki tudi sam ni bil v kadru. Po njegovem je zato na igrišču kazalo, kot da Leipzig nima veliko možnosti za dosego zadetka.

Je pa Kampl zadovoljen z obrambo Leipziga, ki je po njegovem "izjemna". Kot je ocenil, gre za eno od pomembnejših napredkov ekipe v tej sezoni, saj lahko ta ob trdni obrambi, ki nasprotniku učinkovito preprečuje zadetke, redno zmaguje tudi le z enim doseženim golom.

kevin kampl | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.