Šport > Nogomet
2450 ogledov

Bivši napadalec Mure potopil Poljake, drama v Podgorici

Cody Gakpo Irska Nizozemska Epa Nizozemci so slavili v Dublinu.
Po Evropi so se igrale tekme 6. kola kvalifikacij za Euro 2024.

V skupini B, kjer je prvo mesto praktično že oddano Franciji, je Grčija pričakovano gladko ugnala Gibraltar (5:0). V prvem polčasu sta za domačine zadela Dimitrios Pelkas in Konstantinos Mavropanos. V drugem je dvakrat zadel Georgios Masouras in še enkrat Mavropanos.

V Dublinu je Irska morala osvojiti vsaj točko proti Nizozemski za ohranitev upanja, a ji to ni uspelo (1:2). Irci so povedli z golom Adama Idaha na samem začetku, izid je z bele točke poravnal Cody Gakpo. V drugem polčasu je za "tulipane" zabil Wout Weghorst in odločil zmagovalca.

Poljaki v velikih težavah

Albanija Poljska navijači | Avtor: Profimedia Profimedia

Skupina E je prinesla dva tesna obračuna. Albanija je v Tirani premagala Poljsko (2:0) in je na vrhu lestvice, medtem ko so Poljaki šele četrti. V prvem polčasu je za Albance zadel Jasir Asani, v drugem še nedolgo tega napadalec Mure Mirlind Daku.

V igri za napredovanje je po slavju na Ferskih otokih ostala Moldavija (0:1). Edini gol za goste je v 53. minuti zabil Vadim Rata.

Drama v Podgorici

Črna gora kvalifikacije | Avtor: Facebook Facebook

V skupini G sta v najboljšem položaju Madžarska in Srbija, slednja je tokrat zanesljivo zmagala v Litvi (1:3). Že v prvem polčasu je hat-trick za goste dosegel Aleksandar Mitrović, še pred odmorom je znižal Gytis Paulauskas in postavil kočni izid.

Črna gora je v dramatičnem obračunu ugnala Bolgarijo (2:1) in še upa na plasman na Euro. V zaključku prvega polčasa je domače v vodstvo popeljal Stefan Savić. Črnogorci so nato prejeli rdeči karton in zakrivili enajstmetrovko, ki pa je Bolgari niso izkoristili, so pa kasneje izenačili prek Preslava Borukova. Kljub napadom gostje niso prišli do zmage. Še več, v 97. minuti je tri točke domačim prinesel Stevan Jovetić.

Gneča v "slovenski" skupini 

Pierre-Emile Højbjerg Finska Danska | Avtor: Epa Epa

V "slovenski" skupini H je Slovenija brez večjih težav v gosteh premagala San Marino (0:4) in je v dobrem položaju za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Za Slovence sta v prvem polčasu zadela Žan Vipotnik in Jan Mlakar, obema je asistiral Žan Karničnik. V 61. minuti je po samostojnem prodoru prednost povišal Sandi Lovrić, piko na i je dodal Karničnik.

Kazahstan je ostal povsem v stiku z vrhom, potem ko je z zadetkom Maksima Samorodova v 27. minuti premagal odpisano Severno Irsko (1:0).

V derbiju Severne Evrope je Danska z golom Pierre-Emila Højbjerga v 86. minuti v Helsinkih ugnala Finsko (0:1) in skočila pred tokratne tekmece.

Kvalifikacije za Euro 2024, 6. kolo:

SKUPINA B:
Irska - Nizozemska 1:2 (1:1)
Grčija - Gibraltar 5:0 (2:0)

LESTVICA:
1. Francija 15
2. Nizozemska 9 (-1)
3. Grčija 9
4. Irska 3
5. Gibraltar 0


SKUPINA E:
Albanija - Poljska 2:0 (1:0)
Ferski otoki - Moldavija 0:1 (0:0)

LESTVICA:
1. Albanija 10
2. Češka 8 (-1)
3. Moldavija 8
4. Poljska 6
5. Ferski otoki 1


SKUPINA G:
Črna gora - Bolgarija 2:1 (1:0)
Litva - Srbija 1:3 (1:3)

LESTVICA:
1. Madžarska 10 (-1)
2. Srbija 10
3. Črna gora 8
4. Bolgarija 2
5. Litva 2


SKUPINA H:
San Marino - Slovenija 0:4 (0:2)
Kazahstan - Severna Irska 1:0 (1:0)
Finska - Danska 0:1 (0:0)

LESTVICA:
1. Slovenija 13
2. Danska 13
3. Finska 12
4. Kazahstan 12
5. Severna Irska 3
6. San Marino 0

(+/-) - št. odigranih tekem v primerjavi s tekmeci

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.