Šport > Nogomet
788 ogledov

Legendarni italijanski klub poslan v tretjo ligo

Palermo Reševalni pas/Twitter
Zaradi finančni malverzacij se legendarni klub s Sicilije seli v Serie C.

Za Palermom je zelo burno obdobje. Legendarna italijanska ekipa je najprej lansko sezono izpadla v Serie B, toda po zelo uspešni sezoni so bili zelo blizu ekpresni vrnitvi v najelitnejši rang italijanskega nogometa, saj so ligo končali na tretjem mestu ter si zagotovili dodatne kvalifikacije za Serie A.

Toda sledili so novi problemi... Palermo je namreč doživel nov udarec, verjetno celo največji v svoji 118 let dolgi zgodovini. Italijanska nogometna zveza se je namreč odločila, da zaradi finančnih malverzacij njihovega lastnika Rina Foschija Palermo izloči v tretji rang italijanskega nogometa - Serie C.

Uradna kazen se sicer glasi, da ga je Italijanska nogometna zveza kaznovala z uvrstitvijo na zadnje mesto na ligaški lestvici, kar pa avtomatsko pomeni izpad v nižji rang tekmovanja.

To tudi pomeni, da si je Venezia zagotovila obstanek v Serie B, medtem ko bosta dodatne kvalifikacije igrala Salernitana in Foggia.

Palermo ima sicer možnost pritožbe na odločitev, a se zdi malo verjetno, da jim bo uspelo karkoli spremeniti.

AC Milan Palermo Nakup Šport Klub številnih Slovencev prodan za 10 evrov

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice