Šport > Nogomet
335 ogledov

Liverpool bo za izjemnega napadalca odštel rekordno vsoto

Šport: Liverpool bo za izjemnega napadalca odštel rekordno vsoto - Darwin Nunez Profimedia
Benfica in in Liverpool sta dosegla dogovor o prestopu Darwina Nuneza.

Darwin Nunez, urugvajski reprezentant, ki je zadnji dve sezoni nosil dres portugalske Benfice, bo kariero nadaljeval v vrstah angleškega prvoligaša Liverpoola. Kluba sta se že dogovorila o prestopu, kar so danes v obeh klubih tudi uradno potrdili, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Prestop urugvajskega napadalca iz Benfice bo znašal 75 milijonov evrov, so v ponedeljek sporočili iz portugalskega kluba. Nunez pa se je dogovoril za šestletno pogodbo.

Darwin Nunez | Avtor: Profimedia Profimedia

Prestop bi lahko dosegel 100 milijonov evrov, odvisno od bonusov, povezanih z določenimi športnimi cilji, je v izjavi dodala Benfica Lizbona, s čimer bo Nunez zagotovo postal najdražji igralec v zgodovini rdečih iz Liverpoola

Nunez je v Benfico prišel poleti leta 2020 za 24 milijonov evrov iz španskega drugoligaša Almerie in postal najdražji nakup lizbonskega kluba v zgodovini. Urugvajec, ki bo 24. junija dopolnil 23 let, je za nekdanji klub Jana Oblaka na 87 tekmah dosegel 47 golov, dodal pa 16 asistenc.

 

Gravenberch iz Ajaxa v Bayern

Dvajsetletni nizozemski nogometaš Ryan Gravenberch pa zapušča Ajax iz Amsterdama in se seli k nemškemu nogometnemu velikanu Bayern Münchnu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Mladi vezni nogometaš je z Bavarci podpisal petletno pogodbo, ki ga na klub veže do junija 2027.

Gravenberch je imel pri Ajaxu pogodbo do konca naslednje sezone. Bavarci pa naj bi po poročanju medijev za prestop odšteli 19 milijonov evrov, z bonusi pa se znesek lahko poveča še za 5,5 milijona. Ob tem naj bi bil Ajax upravičen tudi do 7,5 odstotka prestopnine, če bo Bayern igralca predčasno prodal naprej.

Prestop Gravenbercha so v Nemčiji napovedovali že v preteklih tednih. Že pred tem je iz Ajaxa v Bayern prestopil tudi maroški branilec Nussair Mazraoui.

 

Giorgio Chiellini odhaja v Kalifornijo

Sloviti italijanski nogometni branilec Giorgio Chiellini pa bo kariero nadaljeval pri ekipi Los Angeles (LAFC) v elitni severnoameriški ligi MLS. Sedemintridesetletni Italijan bo za kalifornijsko ekipo igral do konca sezone 2023, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdila ameriška ekipa.

Chiellini se je po koncu minule sezone po dolgih 17 letih poslovil od Juventusa. S staro damo je v tem obdobju devetkrat osvojil prvo mesto v serie A, dvakrat tudi klonil v finalu lige prvakov v sezonah 2014/15 in 2016/17.

Pred odhodom v Torino je v domovini igral še za Livorno, Romo in Fiorentino. Za italijansko reprezentanco je zbral 117 tekem, bil je tudi član zasedbe, ki je na lanskem evropskem prvenstvu osvojila zlato kolajno po zmagi nad Anglijo.

Chiellini se bo klubu iz mesta angelov, ki je v lasti številnih znanih obrazov iz sveta športa in zabave - med drugim sta delničarja tudi nekdanji košarkar Magic Johnson in igralec Will Ferrell - pridružil 7. julija.

Zasedba iz LA je trenutno z 29 točkami vodilna v zahodni konferenci, najbližja zasledovalca iz Dallasa in Salt Lake Cityja imata štiri točke manj.

 

Ćalušić ostaja v Radomljah, kadrovske poteze tudi v Domžalah

Slovenski nogometni prvoligaš Kalcer Radomlje bo tudi v prihodnji sezoni lahko računal na usluge Ivana Ćalušića. Kot so sporočili iz kluba, so se s splitskim Hajdukom dogovorili za podaljšanje posoje do konca sezone 2002/23.

Dvaindvajsetletni Dalmatinec, ki lahko igra na položaju vezista ali centralnega branilca, je v prejšnji sezoni za Radomljane v štirinajstih nastopih vpisal dva zadetka in tri asistence ter tako pripomogel k obstanku v Prvi ligi Telemach.

"NK Radomlje bo na ta način v svoji ekipi zadržal igralca, ki v moštvu Nermina Bašića igra zelo pomembno vlogo, saj je za ekipo koristen tako v fazi napada kot v fazi obrambe," so zapisali Radomljani.

Njihovi sosedi Domžalčani pa so za eno leto podaljšali sodelovanje z 31-letnim Matejem Podlogarjem ter najboljšim strelcem v zgodovini kluba, Slobodanom Vukom. Že pred njim pa sta za dve leti podaljšala tudi Jošt Pišek in Zeni Husmani.

"To pomeni, da bo osrčje ekipe ostalo skupaj. Kar nekaj fantov bo v novi sezoni moralo prevzeti več odgovornosti. Sedaj so leto starejši, za seboj imajo kar nekaj pomembnih tekem. Tega se vsi zavedajo in s tem, ko bodo ob sebi imeli izkušene posameznike, jim bo šlo precej lažje. Ker želimo imeti pravo zmes mladosti in izkušenj, ob vsem tem je pomemben tudi karakter igralca, bo kadrovanje v vsakem trenutku potekalo zelo premišljeno. Hiteli zagotovo ne bomo," je za domžalsko spletno stran dejal Senijad Ibričić, ki je ob koncu prejšnje sezone končal svojo bogato nogometno pot in se preselil v pisarne kluba.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice