Šport > Nogomet
5243 ogledov

Izpad leta: 51-letnik brcal in kričal kot otrok!

Luis García Alavés Madrid PrtSc Luis García se ni uspel zadržati.
Sklepna tekma 18. kola elitne španske lige je imela dramatičen razplet.

V Vitorii je na srečanju, s katerim je padel zastor nad dogajanje v španski La Ligi za leto 2023, gostoval Real Madrid. Slednji se bori za naslov prvaka, medtem ko je domači Alavés v krčevitem boju za obstanek.

Real je na začetku drugega polčasa ostal brez izključenega Nacha, slednji je grobo pohodil tekmeca in si prislužil predčasno prho. Tekma je bila v nadaljevanju precej enakovredna in kazalo je, da bo Alavés prišel do zanj velike točke.

V 92. minuti so gostje izvajali kot. Toni Kroos je izvrstno podal, pred vrati pa se je povsem sam znašel eden najnižjih na zelenici - Lucas Vázquez. Ta je z glavo žogo zabil v mrežo in prinesel zmago Madridčanom (0:1).

Lapsus v obrambi domačih je trener Alavésa sprejel s težkim srcem. 51-letni Luis García je namreč povsem ponorel, ker njegovi varovanci niso izpolnili osnovne obrambe naloge.

Po prejetem zadetku je v navalu besa slekel bundo, jo zalučal ob tla, podobno usodo je doživela njegova kapa. Nato se je usedel na klop in nervozno brcal v zrak, zraven pa kričal grobe kletvice.

Real Madrid se je z zmago povzpel na vrh lestvice, ima enako število točk kot senzacionalna Girona. Alavés je tik nad cono izpada, pred katero ima tri točke prednosti.

La Liga se bo z 19. kolom nadaljevala v začetku januarja. Real bo gostil Mallorco, Alavés bo gostoval pri baskovskem tekmecu Sociedadu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • kapibara1 11:31 22.december 2023.

    A tokrat ni pa nič riti vohal.. ?