Šport > Nogomet
11 ogledov

Marakana ne bo videla Stojanovića

stojanovic_slave_teaser_SAD Žurnal24 main
V torek so v klubskih prostorih beograjske Crvene zvezde le potrdili prihod novega trenerja Zdeněka Zemana. Slaviša Stojanovič ne bo njegov pomočnik.

Upravni odbor Crvene zvezde je v torek popoldne za trenerja potrdil Zdeneka Zemana. Čeh je podpisal dveletno pogodbo. "Ogledal sem si šest tekem Crvene zvezde v minuli sezoni. Vem, da v domačem prvenstvu niso izgubili niti ene tekme, edini poraz, ki sem ga videl, pa je bil tisti proti Boltonu. Z videnim sem zadovoljen, v klubu je veliko dobrih igralcev. To je ekipa s katero lahko dosežen tisto zaradi česar sem prišel v klub," je na uradni predstavitvi povedal Zeman. Zdenekov pomočnik bo Italijan Vincenzo Cangelosi. Številni mediji so v zadnjih dneh poročali, da je eden od najresnejših kandidatov za Zemanovega pomočnika dosedanji trener Domžal Slaviša Stojanovič, na koncu pa se je češko-italijanski trener odločil za Cangelosija, s katerim sodeluje v zadnjih petnajstih letih.


Zeman je s Zvezdo podpisal dveletno pogodbo. © Reuters

 
Govorili so drugače
Na ponedeljkovi seji upravnega odbora kluba so sprejeli predlog klubske komisije, naj Zeman postane novi trener rdeče-belih, manjkal je le še podpis. "Zeman je izjemen strokovnjak in velika avtoriteta, goji pa napadalen nogomet," je na novinarski konferenci dejal športni direktor kluba Goran Bunjevčević , ki je dodal, da naj bi za pomočnika nastavili Slavišo Stojanovića. Kot kaže, se je v teh 20 urah nekaj spremenilo. Vse naj bi bilo jasno v sredo zjutraj. Nesojeni Delija, sicer pa privženec Partizana (Grobar), Slaviša Stojanović, nam je v torek povedal: "Naslednjo sezono gotovo ne bom v Domžalah, vse drugo pa je odprto do srede zjutraj." Ravno takrat bodo v Celju predstavili novega trenerja ... Glede pomočnika Cangelosija je dejal, da je bilo to "že od začetka jasno", da pa bi bili njuni funkciji povsem različni. Zeman naj bi medtem že zahteval, da kar 14 igralcev zapusti klub.

 
 

Ni je zmage niti naslova niti pokala, ki bi bil vreden fantovega zdravja.

Zdenek Zeman

 
Kot smo že poročali, gre za zelo izkušenega trenerja, ki je večino kariere preživel v Italiji. Vodil je kar 13 različnih klubov, med njimi Romo, Lazio, Napoli in Lecce. Slovi po trdi roki in napadalnem nogometu po sistemu 4-3-3. Največji uspeh je dosegel s Foggio , ki jo je na začetku 90. let popeljal v prvo ligo na krilih takrat neznanega Giuseppeja Signorija, pozneje enega od najboljših napadalcev v zgodovini Serie A. Med "Zemanove" igralce tako prištevamo tudi imena, kot so Luigi di Biagio, José Antonio Chamot in Alessandro Nesta, med mlajšimi pa tudi Valerij Bojinov in Mirko Vučinić. 61-letni praški strokovnjak se je v svoji karieri izkazal kot velik nasprotnik dopinga v nogometu. "Ni je zmage niti naslova niti pokala, ki bi bil vreden fantovega zdravja," je nekoč dejal. Poleg tega je med svojimi kolegi vedno veljal za izjemno uglajenega gospoda, saj je na prvo mesto vedno postavljal fair-play. "Ni res, da ne maram zmagovati. Rad zmagujem, a le po pravilih," je njegova filozofija. Vprašanje pa je, ali bo na tak način lahko uspešno krmaril med ostrimi čermi srbskega nogometa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.