Šport > Nogomet
316 ogledov

Maribor razkril, kdo bo vodil ekipo v spomladanskem delu

radovan karanović Profimedia
Športni direktor kluba Marko Šuler je potrdil, da bo Radovan Karanović vijoličaste vodil vsaj do konca sezone.

Radovan Karanović bo vodil NK Maribor še najmanj do konca letošnje sezone, je za Radio City potrdil športni direktor Marko Šuler, poroča regionalni portal maribor24.si. Nogometaši Maribora na zimski ligaški odmor odhajajo kot vodilna ekipa na lestvici slovenske prve lige.

Osem zmag, dva remija in en ligaški poraz je izkupiček Karanovića v jesenskem delu državnega prvenstva. Dvajsetega septembra je na mariborsko klop prišel kot začasna rešitev, potem ko so se Mariborčani po natanko pol leta razšli s Simonom Rožmanom.

Marko Šuler | Avtor: Profimedia Profimedia
Kot je za Radio City povedal Šuler, bo Karanović vodil Maribor tudi po novem letu, ga popeljal na priprave v Belek in vodil tudi v spomladanskem delu prvenstva.

"Teh 11 zadnjih tekem smo res dobro izkoristili, fantom lahko le čestitam za vse, kar so storili. Negativno energijo, ki je v vmesnem obdobju nastala okoli kluba, smo obrnili v pozitivno. Zdaj smo prišli v položaj, v katerem želimo biti in tudi ostati. Ekipa pa še ima možnosti za napredek, za aktiviranje notranjih rezerv. Vrnili se bodo tudi poškodovani igralci, tako da verjamem, da bo ekipa v nadaljevanju sezone le še boljša. Vsekakor pa se ne bomo zadovoljili z doseženim, saj smo komaj na polovici poti," je za klubsko spletno stran dejal Karanović.

"Fantje se zdaj lahko sprostijo po uspešno opravljenem zaključku jeseni, čas je za počitek. Potem pa je delovni načrt že sestavljen. Priprave se bodo začele 4. januarja, sledi zahtevno obdobje, ko bo treba napolniti baterije za nove zmage v spomladanskem delu prvenstva," je še dodal 53-letni trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice