Šport > Nogomet
18 ogledov

Messi tokrat izjemoma brez učinka

Lionel Messi Argentina Bolivija kvalifikacije SP 2014 Buenos Aires EPA
Nogometaši Peruja so v tekmi južnoameriških kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji favoriziranim Argentincem odščipnili dve točki (1:1). Prvi zvezdnik gavčev Lionel Messi je bil tokrat netipično zadržan.

V noči na sredo so bile čez lužo na sporedu tudi tekme južnoameriških kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji.

Peru je doma igral neodločeno 1:1 proti Argentini, Paragvaj je moral z 0:2 priznati premoč Venezueli, Urugvaj in Ekvador sta prav tako remizirala z 1:1, Čile pa je proti Kolumbiji klonil z 1:3.

Peru je pred 40.000 gledalci v Limi v vodstvo popeljal Carlos Zambrano v 22. minuti, Gonzalo Higuain pa je v 37. izenačil. Veliko smole je imel Claudio Pizarro, ki je v 3. minuti zapravil enajstmetrovko in bi lahko domačim priboril pomembno vodstvo pred nadaljevanjem tekme. Argentinski zvezdnik Lionel Messi še ni v formi, saj je bil na sredini igrišča precej neopazen, do zaključkov v napadu pa sploh ni prihajal.

Venezuela je v gosteh z 2:0 premagala Paragvaj, z dvema zadetkoma v 44. in 67. minuti pa je bil uspešen Salomon Rondon. Urugvaj in Ekvador sta se z zadetki Edinsona Cavanija in Felipeja Caiceda razšla z remijem, Čile pa je Kolumbiji moral priznati premoč z 1:3, čeprav je domačim Matias Fernandez v 42. minuti zagotovil vodstvo. A so nato v drugem polčasu zadeli James Rodriguez (58.), Radamel Falcao (73.) in Gutierrez (76.) in zmaga je odšla v Kolumbijo.

V kvalifikacijah s 14 točkami še naprej vodi Argentina, Kolumbija in Ekvador imata po 13 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.