Šport > Nogomet
1275 ogledov

Mourinho udaril po lastnikih Rome: "Odstranili so me tisti, ki ..."

Mourinho Epa
Nedavno odpuščeni trener Jose Mourinho je brez dlake na jeziku obračunal z nekdanjimi šefi pri Romi.

Portugalski nogometni strateg Jose Mourinho je po odstavitvi z mesta glavnega trenerja pri AS Romi odločitev nekdanjih nadrejenih označil za "nepričakovano in nepošteno". Za povrhu je lastnikom kluba očital pomanjkanje nogometnega stnanja.

Enainšestdesetletnega stratega so s položaja razrešili 16. januarja po bolečem porazu na gostovanju v Milanu. Nasledil ga je legenda rimskega kluba Daniele De Rossi, ki je z vodstvom sklenil šesmesečni dogovor.

Trenerska rošada je v v ekipo prinesla nekaj prepotrebne svežine, saj so nogometaši Rome dobili naslednje štiri zaporedne tekme. Evforija v večnem mestu se je sicer hitro polegla z ligaškim porazom proti Interju in remijem v ligi prvakov z Feyenoodrom.

Mourinho je v svoji prvi sezoni Romo vodil do naslova v konferenčni ligi, s čimer je legendarni klub prišel do prve lovorike po 14 letih. V naslednji sezoni je Roma igrala v finalu Lige Evropa, kjer je bila boljša Sevilla. 

Mourinho se je od nogometašev Rome poslovil v zanj značilnem slogu. V omarici kapetana Lorenza Pellegrinija je pustil prstan, ki so mu ga igralci podarili za zmago v konferenčni ligi, dodal pa je tudi kratko sporočilce, v katerem je nekdanje varovance obtožil, da niso pravi možje.

Mourinho Razkrita vsebina Šport Užaljeni Mourinho igralcem Rome pustil osorno sporočilo

Ob začetku izločilnih bojev v evropskih nogometnih tekmovanjih je portugalski strateg spregovoril za Football.com: "Začenjajo se evropska tekmovanja, še posebej liga prvakov, ki je verjetno najpomembnejše tekmovanje na svetu. Sam ne bom prisoten v sklepni fazi, toda ne zato, ker bi izpadel, ampak ker so me s položaja odstranili tisti, ki o nogometu ne vedo prav veliko. Takšno je življenje, polno vzponov in padcev. Kot človek še vedno rastem, kljub nepričakovni in nepravični odpustitvi. Na tekme Uefe se bom vrnil s še več entuziazma in samozavesti."

Mourinho | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.