Šport > Nogomet
19 ogledov

Mura 05 brez mesta v Prvi ligi

Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Eterović Fajić Drakovič Saša Despot
Slovenski nogometni prvoligaš Mura 05 naj bi po neuradnih podatkih ostal brez mesta v Prvi ligi. Črno-beli niso izpolnili pogojev Nogometne zveze Slovenije, rešitev pa bodo iskali v potencialnem investitorju iz tujine.

V začetku meseca maja smo poročali, da si je licenco za nastop v prihodnji sezoni Prve lige zagotovilo osem klubov, medtem ko je Nogometne zveza Slovenije zavrnila vlogi Mure 05 in Celja.

Mura 05 je z zmago v 35. kolu Prve lige proti Triglavu ohranila možnosti za obstanek med prvoligaši, neuradno pa se govori, da ji bodo načrte prekrižale finance. Spletni portal Pomurje.si poroča, da Mura s svojo dokumentacijo ni uspela prepričati NZS, po pričakovanjih pa se je zataknilo pri denarju. Črno-beli sedaj upajo na dogovor s tujim investitorjem, ki bi jim pomagal sprožiti izredni postopek.

Kalvarija Mure se vleče že nekaj mesecev, januarja pa je zaradi katastrofalnih razmer v klubu Fazanerijo za kratek čas zapustil nekdanji slovenski reprezentant Fabijan Cipot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.