Šport > Nogomet
1814 ogledov

Neverjetno: na strani predsednika Reala le še - Barcelona!

Joan Laporta Profimedia Joan Laporta.
Največja kluba španskega nogometa kljub glasni opoziciji vztrajata pri projektu "superlige".

Evropska Super Liga (ESL), kakršno ime naj bi nosilo neljubo tekmovanje, je živela od nedelje do torka. Od dvanajsterice ustanoviteljev so sprva odpadli angleški klubi Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal in Tottenham.

V sredo so se postopoma poslovili še Inter, AC Milan, Juventus in Atlético Madrid. Ostala sta le še dva - Real Madrid in Barcelona.

Leo Messi Barcelona Getafe La Liga Šport Oblak ključen za Atléticovo zmago, Barça odgovorila

Predsednik Reala Florentino Pérez je bil kot vodja separatistov najglasnejši podpornik projekta in je tudi v naslednjih dneh ohranil svoje stališče. V četrtek pa ga je, po medijski tišini v času vznemirjenja, podprl predsednik Barcelona Joan Laporta.

"Nujno je, da veliki klubi izrazijo svoje stališče okrog razdelitve dobička. Podpiramo državne lige in bomo nadaljevali dialog z Uefo. Veliki klubi prispevajo največ in toliko bi morali tudi dobiti nazaj," je Laporta dejal za katalonsko TV3.

"Mi postopamo trezno in modro. Superliga je zelo potrebna in na koncu bodo glavno besedo imeli njeni udeleženci. Superliga mora biti atraktivno tekmovanje, zasnovano na športnih rezultatih. Odprti smo za dialog z Uefo in verjamem, da se bomo sporazumeli. Potrebujemo več sredstev, da naredimo šov in superliga bi nam to omogočila," je nadaljeval predsednik "blaugrane".

"Nekateri klubi so bili pod velikim pritiskom, toda predlog za superligo še vedno obstaja in že samo s tem projekt živi naprej," je Pérezovo stališče ponovil Laporta.

aleksander čeferin Protiofenziva Šport Italijani razkrili Čeferinovo plačo

Nedolgo po izjavi predsednika kluba je Barcelona na družbenih omrežjih objavila uradno izjavo, v kateri je pojasnila svoje videnje celotne situacije in še enkrat podprla "superligo".

"Barcelona deli mnenje večine glavnih evropskih nogometnih klubov, da so, tudi v trenutni družbeno-ekonomski situaciji, strukturne reforme neizbežne. Usmerjene morajo biti k zagotovljanju finančne stabilnosti v svetu nogometa in izboljšanju spektakla, ki ga ponujamo gledalcem širom sveta. (...) V tem kontekstu je Upravni odbor Barcelone po nujnem postopku sprejel, kot klub ustanovitelj, sodelovanje v superligi. (...) Glede na reakcijo, ki ga je projekt doživel, se zavedamo, da se mora opraviti analiza, zakaj je do takšne reakcije prišlo. Za to sta potrebna čas in umirjenost, da bi se izognili nesmotrnim potezam. Moramo poudariti, da je sodišče že pravno odobrilo pobudo ustanovnih klubov superlige. Zato Barcelona smatra, da ne bi bilo na mestu, da se neizbežni proces dogaja pod vplivom pritiska in zastraševanja," so zapisali pri Barceloni.

Camp Nou Barcelona | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:25 23.april 2021.

    Toliko o zvestobi do groba Barca ! Pohlep je uničil nogomet .

Sorodne novice