Šport > Nogomet
16323 ogledov

Nespametna objava, ki ga je stala 450.000 evrov

john terry Instagram
Priložnost dela tatu. To je na lastni koži spoznal John Terry, ki je nepridipravom nehote pomagal, da so mu uspešno odtujili premoženje v vrednosti 450.000 evrov.

Na dan prihajajo podrobnosti o tatvini, ki se je zgodila v hiši branilca Johna  Terryja. Nekdanji angleški reprezentant je februarja z družino odpotoval na počitnice v Francijo in utrinke z letovanja delil s svojimi sledilci na družbenih omrežjih.

"Čudovitih nekaj dni na smučanju z družino," je zapisal Terry in širnemu svetu sporočil, da je njegova londonska vila prazna. Priložnost so izkoristili štirje vlomilci, ki so mu iz petmilijonskega dvorca odnesli dobrine v vrednosti slabe pol milijona evrov.

John Terry, Tony Terry Zvezdnik Šport Objavljal slike, roparji pa obiskali njegovo vilo

Nepridipravi so si pot v hišo utrli s sekirami in nekdanjemu zvezdniku Chelseja ter njegovi soprogi odtujili dizajnerske torbice znamk Chanel, Gucci, Louis Vuitton in Yves Saint Laurent v vrednosti 140.000 evrov. Med ukradenimi predmeti je bila tudi več kot 40.000 evrov vredna torba iz kačje kože znamke Hermes in podpisani prvi izvodi knjig o Harryju Potterju v vrednosti več kot 20.000 evrov. Prav tako so ukradli skoraj 40.000 evrov gotovine, 68.000 evrov vreden prstan in enega od pokalov.

Premišljeno in načrtovano dejanje

Četverico vlomilcev so policisti uspeli izslediti, na sojenju pa je tožilstvo predstavilo dokaze, da je bila akcija zelo učinkovita in dobro načrtovana. Vlomilce so ulovili s pomočjo varnostne kamere, ki jih je posnela med plezanjem v Terryjevo spalnico.

Gre za 30-letnega Darrena Eastaugha, 27-letnega Joshuo Sumerja, 28-letnega Roya Heada in 25-letnega Oliverja Harta, ki so po besedah tožilstva dodobra prečesali prestižno domovanje. Ker niso mogli vzeti vsega, so izbrali le nekaj najbolj prestižnih predmetov.

Prav tako se je izkazalo, da Terry ni bil njihova edina žrtev, saj so na podoben način okradli številne druge okoliške hiše. Moški so krivdo priznali, grozi pa jim zaporna kazna, ki bo znana v teh dneh.

"Obtoženi so bili glavni akterji skupine moških, ki so vlamljali v prestižna domovanja. Dobro so vedeli ,kaj počnejo, in to skrbno načrtovali. Žrtve so iskali na družbenih omrežjih in se še posebej osredotočili na domove milijonarjev. Najboljši primer je prav hiša JohnaTerryja. Gospod Terry je naredil veliko napako, saj jim je z objavo praktično poslal povabilo," je povedal tožilec Rossano Scamardella.

Ukradenih predmetov niso našli.

 

@toniterry26

A post shared by John Terry (@johnterry.26) on

Komentarjev 1
  • iravadi 06:58 29.julij 2017.

    Vzameš pač tam ko je kaj za vzeti...