Šport > Nogomet
5919 ogledov

Portugalska teorija zarote slaba novica za Hrvaško

Pepe Profimedia
Portugalski nogometaši so se domislili teorije zarote, s katero so upravičili svoj neuspeh na SP v Katarju.

V portugalskem taboru je še vedno napeto po senzacionalnem porazu v četrtfinalu nogometnega SP v Katarju, nekateri igralci pa zdaj namigujejo, da je bila njihova reprezentanca žrtev zarote.

Portugalci so v četrtfinalni obračun vstopili kot nesporni favopriti, a so morali na koncu prizati premoč Maroku (0:1), ki je z uvrstivijo v polfinale spisal zgodovino afriškega nogometa. Odločilni zadetek je v 42. minuti prispeval Youssef En Nesyri.

Evropski prvaki iz leta 2016 so v zaključku obračuna vršili močan pritisk proti vratom afriške reprezentance, vendar žoge niso uspeli spraviti za hrbet maroškega vratarja Bona. Priložnost za izenečanje se je ob koncu ponudila Pepeju, ki je iz neposredne bližine zgrešil z glavo.

Izkušeni portugalski branilec je kasneje odgovornost za izpad pripisal kar domnevno sporni izbiri glavnega sodnika. Tekmo je namreč sodil argentinski delivec pravice Facundo Tello, kar je po Pepejevem mnenju očiten dokaz, da poskuša nogometni establišment v Katarju zrežirati zmago Argentine.

"Nedopustno je, da je bil glavni sodnik Argentinec, posebej po tem, kar se je zgodilo včeraj, na čelu z vsem pritoževanjem Lionela Messija," je bil kritičen Pepe. "Ne trdim, da je prišel na tekmo s takšnim namenom, toda ali smo v drugem polčasu smeli igrati? Ne, v drugem polčasu nam niso pustili igrati. Stavim, da bo Argentina svetovni prvak! Po tem, kar sem videl danes, lahko kar podarijo naslov Argentini," je dodal 39-letni veteran.

Pepe SP v Katarju Šport Neverjetno razkritje: Pepe igral s hudo poškodbo

Zgovoren je bil po tekmi tudi Bruno Fernandes, katerega je poskušal od kritiziranja sodnikov odvrniti predstavnik Portugalske nogometne zveze (FPF), a ga je zvezdnik Manchester Uniteda odrinil stran.

"Ne dotikaj se me. Povedal bom, kar imam za povedati. Ko jih je*e," je zarohnel, nato pa nadaljeval. "Nenavadno se mi zdi, da nam tekmo sodi Argentinec, čigar reprezentanca je še vedno prisotna v tekmovanju, medtem ko na prvenstvu ni portugalskih sodnikov. Naši sodniki sodijo v ligi prvakov, zato bi lahko sodili tudi na SP. Ti sodniki ne sodijo lige prvakov, zato niso vajeni takšnih tekem."

 | Avtor: Epa Epa

"Vsi dobro vemo, kako stvari stojijo. Pred tekmo smo vedeli, kaj lahko pričakujemo in kakšnega sodnika bomo imeli. Ne vem, ali bodo kar podarili pokal Argentini. Vseeno mi je, bom pa povedal svoje mnenje. Na žalost tekme sodijo sodniki iz držav, ki še vedno tekmujejo na SP," je pristavil Fernandes.

Argentino v polfinalu SP v torek ob 20. uri čaka tekma s Hrvaško.

Georgina Rodriguez Oster napad Šport Ronaldova izbranka besna kot ris, poglejte, kaj je storila po tekmi
Komentarjev 2
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 14:28 12.december 2022.

    Ne razumem zakaj je to slaba novica za Hrvaško?!