Šport > Nogomet
91 ogledov

Poseben projekt med OI tudi v Sloveniji

sport 07.04.17. sprejem slovenske olimpijske reprezentance, soci, hipermarket me Špela Mohorič
Februarske zimske olimpijske igre bodo nekaj posebnega tudi v Sloveniji.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) si želi olimpijske športe še bolj približati ljudem, zato se je odločil, da bo vzporedno s februarskimi zimskimi olimpijskimi igrami, ki jih bo gostil južnokorejski Pyeongchang, organiziral posebne dogodke. Edinstven športne parke bodo odprli v sedmih državah, tudi Sloveniji.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP bodo posebne športne parke odprli v Belgiji, Hrvaški, na Finskem, v Franciji, Italiji, na Nizozemskem in Sloveniji. "Za igre v Pyeongchangu pripravljamo posebni pilotni projekt ... Da proslavimo OI na lokalni ravni," je povedal eden od direktorjev Moka John MacLeod na kongresu nacionalnih olimpijskih komitejev v Pragi.

V češki prestolnici Pragi se je v biatlonu, curlingu in deskanju na snegu ali pa samo gledanja OI v Sočiju 2014 preizkusilo več kot 400.000 ljudi. Dve leti kasneje se je po celotni Češki v dveh olimpijskih parkih zbralo več kot milijon športnih navdušencev, v dogajanje pa so se vključili številnih češki športniki. "Češka je primer, tega si želimo po celem svetu," pravi MacLeod.

Želi si, da bi se v te parke vrnili športniki, ko končajo z nastopi na OI, se tam družili z navijači, na ta način približali šport mladim in omogočili povezavo športnikov z lokalno skupnostjo.

Predsednik češkega olimpijskega komiteja Jiri Kejval je ob tem povedal, da verjame v uspeh projekta. "Vsi gledajo televizijo in se želijo preizkusiti v športih. Zato moramo nekaj storiti, da šport približamo ljudem, da jim šport predstavimo in jim omogočimo, da bodo bodrili športnike."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.