Šport > Nogomet
2472 ogledov

Proti Mariboru igral dopingiran

Tavares Shir Tzedek Hapoel Maribor Epa Shir Tzedek (desno) je dobil kazen Uefe.
Izraelec je bil suspendiran s strani Uefe

Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) je suspendirala izraelskega nogometaša Shira Tzedeka, ki je bil dopingiran na tekmi z Mariborom 22. avgusta lani, ko je Maribor v Ljudskem vrtu z 1:0 premagal izraelski Hapoel Beer Sheva. Tzedek je zaradi kršitve protidopinških pravil dobil osemmesečno prepoved nastopanja.

Tzedek je bil po kvalifikacijski tekmi, na kateri si je Maribor priboril udeležbo v skupinskem delu Lige prvakov, pozitiven na v športu prepovedano snov oktopamin.

Kot je sporočila Uefa, je odločitev o suspenzu igralca dokončna in pravnomočna, saj se niti igralec niti Mednarodna protidopinška agencija (Wada) v okviru postopka nista pritožili.

Maribor navijači slavje Liga prvakov Štajerska se veseli Šport Mariborske ulice v soju bakel, navijaški napevi odmevali v noč

Potem ko je Maribor izločil Hapoel, so Izraelci evropsko jesen nadaljevali v Ligi Evropa, kjer so se uvrstili na zadnje mesto v skupini G.

Osemindvajsetletni Tzedek je prispeval odločilni zadetek za zmago proti Luganu na začetku skupinskega dela, nato pa ni več igral. Hapoel je trenutno vodilna ekipa izraelskega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.