Šport > Nogomet
406 ogledov

Razjarjeni Španci ostro napadli uživača Ronalda

Ronaldo Nazario da Lima Profimedia
Nekoč je bil eden najboljših nogometašev na svetu, danes je osovraženi šef utapljajočega se kluba.

Real Valladolid je tik pred izpadom iz elitne La Lige. "Pucela" se bo v soboto pomerila z madridskim Atléticom, ki za potrditev svojega enajstega naslova potrebuje zmago.

Zmago pa za obstanek nujno potrebuje tudi Valladolid, obenem pa še poraza Huesca in Elcheja. Takšen scenarij je malo verjeten in navijači vijoličasto-belega kluba so razumljivo jezni.

Že nekaj let je predsednik Valladolida nekdanji brazilski zvezdnik Ronaldo. Slednji je močno prisoten tudi v lastniški strukturi kluba in nanj so člani uradnega navijaškega združenja naslovili ostro pismo.

Green Dragons Šok v Stožicah Šport To so po polomu Olimpije storili Green Dragons

Navijači so Ronaldu očitali več stvari. Moti jih skromno kadrovanje pred in med sezono, netransparentno finančno poslovanje in popolna odsotnost komunikacije s strani vodstva. Valladolidova "peña", kakor v Španiji pravijo navijaškim kolektivom, je zahtevala sestanek s predsednikom.

Ronaldo Nazario da Lima | Avtor: Profimedia Profimedia

"Želimo izraziti naše nezadovoljstvo nad popolnim zanemarjanjem športnega aspekta ekipe, ki je rezultiralo v pričakovanem izpadu iz lige. Obžalujemo tudi skrivnostnost in popolno pomanjkanje komunikacije s strani vodstva, posebej predsednika. Zato želimo dobiti nekaj pojasnil," so med drugim zapisali pristaši Valladolida.

V dneh pred odločilno tekmo za bližnjo prihodnost kluba pa se je Ronaldo odpravil na dopust. Zaslužen ali ne, presodite sami. Odpotoval je na Baleare, točneje na Formentero, otok jugozahodno od Mallorce in Ibize.

Tam se je družil z znanim brazilskim filmskim in televizijskim igralcem - Brunom Gagliassom. Slednji je objavil fotografijo njunega druženja in povzročil še nekaj nejevolje med pristaši Valladolida, ki so v tem videli simbol neustreznega odnosa do njihove svetinje.

Valladolid je na predzadnjem, 19. mestu in ima 31 točk, dve manj od Huesce in Elcheja. V drugo špansko ligo je že izpadel baskovski Eibar. V nižji rang se bodo preselile tri ekipe.

Camp Nou Barcelona La Liga Šport Barcelono rešuje zloglasna banka Goldman Sachs
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice