Šport > Nogomet
28 ogledov

Schalke in Hamburg v lov za Rafo

Rafael van der Vaart Žurnal24 main
Obstaja velika verjetnost, da bo nizozemski reprezentant Rafael van der Vaart letos poleti zapustil Tottenham in se preselil v Nemčijo, kjer je občutno največ zanimanja zanj.

Spogledovanje med Schalkejem in Rafaelom van der Vaartom sicer traja že nekaj tednov. Nizozemec je že pred Eurom 2012 govoril o tem, da je počaščen zaradi zanimanja knapov, a da je zanj prva opcija podaljšanje bivanja na stadionu White Heart Lane.

Toda s prihodom Andrea Villas-Boasa se je tudi to spremenilo, saj ima 34-letni Portugalec svoje načrte za zasedbo Spursov. Tako bi se Tottenham in Schalke najbrž lahko hitro sporazumela glede višine odškodnine, a glavna ovira pri sklenitvi sodelovanja naj bi bile finančne zahteve Nizozemca, ki presegajo zmožnosti kraljevo modrih. Govori se o odhodu Joseja Manuela Jurada, s katerim bi lahko pokrili del kupnine za levonogega Rafaela.

Spursi so na njegov položaj sicer že pripeljali Gylfija Sigurdssona, ki je lani navduševal v dresu Swansea Cityja. Ob tem je treba poudariti, da van der Vaart ni odigral veliko tekem v celoti in da so ga pestile tudi poškodbe.

V boj za odličnega nizozemskega vezista, sicer otroka Ajaxa, pa se je vključil še en klub iz Nemčije, in sicer HSV iz Hamburga. A ker se kolektiv iz severne Nemčije v pretekli sezoni ni uvrstil v evropska tekmovanja, ob tem pa tudi ni sposoben plačevati tako dobro kot Schalke, se zdi bolj verjeten prestop v Gelsenkirchen. Nemčija je za van der Vaarta zanimiva tudi zato, ker se njegova žena Sylvie vse bolj udejstvuje tudi na nemških televizijskih postajah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.