Šport > Nogomet
28 ogledov

Simeone po sezoni k Chelseaju

Simeone Atletico Espanyol La Liga EPA
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak bo v prihodnji sezoni najverjetneje imel drugega trenerja pri madridskem Atleticu.

Argentinski strokovnjak Diego Simeone, zdajšnji strateg madridskega kluba, se je po poročanju španskih medijev že dogovoril, da bo po koncu sezone prestopil k londonskemu Chelseaju.

Španski mediji so objavili tudi dolžino sodelovanja in višino pogodbe. Tako naj bi Simeone, ki je pri Atleticu od decembra 2011, podpisal štiriletno pogodbo, vsako leto pa zaslužil 12 milijonov evrov. Chelsea sicer začasno vodi Nizozemec Guus Hiddink, ki je nasledil odpuščenega Portugalca Joseja Mourinha.

Simeone je kot trener Atletica osvojil državno prvenstvo (2014), evropsko ligo (2012), evropski superpokal (2012), španski pokal (2013) in španski superpokal (2014). Pred trrenersko kariero je tudi nekaj časa nosil dres colchonerosov, njihov član je bil med leti 1994 in 1997 ter 2003 in 2005.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.