Šport > Nogomet
614 ogledov

Šporar: Nič še nismo naredili

Slovenija - Severna Irska Profimedia
Andraž Šporar je na dvoboju s Severnimi Irci blestel v navezi z Benjaminom Šekom.

Andraž Šporar je na tekmi proti Severni Irski dosegel še svoj 9. in 10. zadetek v dresu slovenske izbrane vrste, ob zmagi s 4:2 mu je pri obeh zadetkih asistiral Benjamin Šeško.

"Dejansko se mi zdi, da smo bili precej boljši od Severne Irske. Tekmo smo zelo dobro odprli. Sicer smo hitro prejeli zadetek, vendar smo hitro odgovorili. Na koncu smo zabili štiri gole, to se že dolgo ni zgodilo. Severna Irska ni ravno slaba reprezentanca, imajo igralce, ki igrajo v drugi angleški ligi, v škotski ligi... Lahko smo ponosni, da smo štirikrat zatresli mrežo, v obrambi pa bomo morali popraviti neke reči," je bil po dvoboju zadovoljen Šporar.

Ta si ni želel pripisati levji delež zaslug za zmago: "Res je, da lahko rečete, da sem dosegel polovico golov, a je tudi res, da je pri polovici zadetkov podal Šeško. Danes smo bili vsi na vrhunski ravni. Ne gre samo za dvojec na Š, tudi do njaju morajo spraviti žogo. Potrebno je graditi od zadaj. Spredaj smo tokrat vsi igrali dobro, ne samo jaz in Šeško."

"Izredno sem zadovoljen, kako nam je tekla igra. Poleg tega, da smo zadeli štirikrat, bi lahko dali še en ali dva gola. Priigrali smo si zelo lepo število priložnosti, kar se v preteklosti ni dogajalo. Na tem moramo zdaj graditi," je izjavil napadalec grškega Panathinaikosa, ki je imel tudi v zaključku dvoboja priložnost za prvi hat-trick v reprezentančnem dresu. Žoga je bila po njegovem strelu, ko je že preigral vratarja, izbita na golovi črti. "Škoda. Pa drugič," je povedal z nasmehom.

Slovenija - Severna Irska | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Slovenijo, ki ima po dolgem času na polovici kvalifikacij realne možnosti, da se prebije na evropsko prvenstvo, zdaj čaka dvoboj s San Marinom, kjer se znova pričakuje osvojitev treh točk. "Nobena tekma ni takšna, da lahko kar vpišeš zmago, je pa dejstvo, da smo favoriti, vse drugo kot tri točke za nas ne pride v poštev. Pritisk je uvrstitev na Euro, na vsaki tekmi obstaja določen pritisk. Proti San Marinu bomo seveda zaigrali zelo ofenzivno, čim prej želimo doseči gol. Tri točke je treba pripeljati domov, če želimo zaigrati na EP. Nič še nismo nardeili, pred nami je še pet tekem, na voljo imamo 15 točk. Bomo videli." 

Tako kot Slovenija sta v 5. krogu kvalifikacij zmagali tudi Finska in Danska, prva ima zdaj v skupini H 12 točk, druga 10, toliko kot slednja jih je zbrala tudi Slovenija. "Mi moramo gledati samo na sebe. Prepričan sem, da bomo sami sebi krojili usodo. Če zmagamo v nedeljo, bomo pri vrhu, nato bosta oktobra sledili novi odločilni tekmi. Do konca kvalifikacij bo še potrebno zmagovati."

Nekdanji član Olimpije je bil zadovoljen s tokratnim vzdušjem na stadionu Stožice: "Ja, tudi mi rabimo spodbudo, publika pa ne potrebuje veliko, da se dvigne. V redu je, da imamo organizirane navijače, upam, da jih bo vedno več. Da bo na naših tekmah vselej 12, 14 tisoč ljudi, sem pa prepričan, da bo tako, če bomo mi še naprej zmagovali."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.