Šport > Nogomet
1102 ogledov

Razočaranje: slabše kot v Ljubljani le na mrzlem severu!

nogomet Olimpija Ljubljana - Slovan Bratislava Saša Despot Prizor z začetka tekme med Olimpijo in bratislavskim Slovanom.
Obisk prve tekme skupinskega dela kakšnega od evropskih tekmovanj v slovenski prestolnici je bil zelo skromen.

V četrtek je bilo odigranih 16 tekem 2. kola skupinskega dela Konferenčne lige. V ljubljanskih Stožicah se je Olimpija merila proti bratislavskemu Slovanu in po katastrofalnih napakah v obrambi položila orožje (0:1).

Srečanje na največjem slovenskem stadionu, ki sprejme dobrih 16.000 gledalcev, je po uradni oceni delegata Uefe spremljalo le 5064 navijačev. Od tega je bilo privržencev Slovana okrog 1200.

Nekateri so to pripisali malce dražjim vstopnicam, saj je bilo treba za ogled tekme s slovaškimi prvaki plačati 30 evrov, za paket vseh treh domačih obračunov Olimpije v skupini A pa je bilo treba odšteti 75 evrov.

Cena v primerjavi z drugimi gostitelji v primerljivih državah sicer še zdaleč ni zasoljena, toda vseeno je to višji znesek, kot so ga navajeni plačevati slovenski ljubitelji nogometa. Od šestnajstih tekem 2. kola Konferenčne lige je bil obisk slabši kot v Stožicah na štirih tekmah.

Eno od teh je igral beograjski Čukarički proti Genku, a je treba poudariti, da klub z beograjskega Banovega Brda Belgijcev ni gostil v svojem mestu, kjer večina ljubiteljev nogometa stiska pesti za Crveno zvezdo ali Partizan, ampak na stadionu Dubočica v Leskovcu. Na tamkajšnjem objektu, ki sprejme malce več kot 8000 duš, je zmago gostov (0:2) videlo okrog 2500 gledalcev.

Farum, Reykjavík, Tórshavn

Benjamin Nygren Nordsjælland | Avtor: Profimedia Profimedia

Ostala tri srečanja so bila odigrana na lokacijah, ki se po številu prebivalcev in številu nogometnih navdušencev ne morejo primerjati z največjim slovenskim mestom. V danskem Farumu (zgoraj), ki premore le dobrih 20.000 prebivalcev, je domači Nordsjælland razbil bolgarskega Ludogorca (7:1) pred malce več kot 4000 navijači. Njegov objekt Right to Dream Park sicer sprejme 10.300 gledalcev.

Manj gledalcev kot v Ljubljani si je ogledalo tekmi na Islandiji in Ferskih otokih, oba gostitelja tako kot Čukarički nista igrala na svojem matičnem stadionu. Na Islandiji je Breiðablik na nacionalnem stadionu Laugardalsvöllur s kapaciteto 9.500 gledalcev pred malce manj kot 2000 navijači izgubil z ukrajinsko Zorjo (0:1). V ferskem Tórshavnu je Klaksvík na nacionalnem objektu Tórsvøllur s kapaciteto 6500 gledalcev pred 2200 navijači remiziral s francoskim Lillom (0:0).

V okviru Konferenčne lige se je v četrtek največ gledalcev zbralo na srečanju med Aston Villo in Zrinjskim v Birminghamu, na Villa Parku se je gnetlo več kot 37.000 pristašev obeh ekip. Tekmo so z golom v 94. minuti dobili domačini (1:0).

Več kot 20.000 gledalcev si je ogledalo tekme med Astano in češko Viktorio (1:2) v Astani, med Beşiktaşem in Luganom (2:3) v Carigradu, med Fiorentino in Ferencvárosem (2:2) v Firencah in med moštvoma PAOK in Eintracht Frankfurt (2:1) v Solunu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • mihatirs 07:57 07.oktober 2023.

    KArte na 10eur pa bo polno...tko pa ne hvala..Trener ki je zadovoljen s porazi..ko pride domača liga, pravi da je tempo prehud...teraj tega šarlatana ven in pripeljite nazaj Riero.

  • Avatar krojac
    krojac 13:12 06.oktober 2023.

    Ni Slovenskih sodnikov, ni zmage

Sorodne novice