Šport > Nogomet
251 ogledov

Vidovšek ubranil prvo 11-metrovko, druge pač ne

Olimpija
1/39
Profimedia
Nogometaši Olimpije tudi po dveh tekmah ostajajo brez točke v skupinskem delu konferenčne lige.

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 2. krogu konferenčne lige izgubili proti Slovanu iz Bratislave z 0:1 (0:0). Edini gol na tekmi je dosegel Aleksandar Čavrić v 55. minuti z bele pike. Slovenske prvake naslednja tekma v tem tekmovanju čaka 26. oktobra, ko bodo gostovali pri Klaksviku na Ferskih otokih.

Ljubljančani so si po porazu v Lillu želeli prve točke v tekmovanju. Kot je dejal trener Joao Henriques, bi bili blizu zmagi, če bi jim mrežo uspelo ohraniti nedotaknjeno. A jim to ni uspelo, potem ko so Slovaki unovčili eno od dveh enajstmetrovk, ki jih je zakrivil vratar Matevž Vidovšek.

Slovan, ki je za Lillom drugi favorit skupine, je zdaj pri šestih točkah, Olimpija je še brez. Na drugi tekmi skupine A je Klaksvik doma igral 0:0 z Lillom in je tako pri eni točki. Francozi so pri štirih.

"Pokazali smo dobro igro. Toda vemo, da so podrobnosti na taki ravni zelo pomembne za končni izid. Napake smo plačali s prejetim zadetkom. Slovan je spoštoval Olimpijo, igral s tremi srednjimi branilci. Mi smo igrali, oni so ščitili zadnjo linijo. Tesna tekma brez veliko priložnosti, ampak pokazali smo dobro igro in lahko čestitam igralcem, da rastejo iz tekme v tekmo. Posebej zaradi tega, ker so zelo mlada ekipa, povprečno stara 21, 22 let. Na koncu smo imeli več žoge, več nadzora nad tekmo, toda dve, tri situacije in naše majhne napake so nas stale. Na koncu nisem zadovoljen z izidom, sem pa z igro, voljo in željo. Prihodnost je lepa za Olimpijo. Treba se je zavedati, da še nikoli ni igrala na tej ravni."

Joao Henriques, trener Olimpije

Ljubljančani so imeli v uvodu tekme precej težav z gradnjo igre, proti agresivnemu tekmecu, za katerega je igral tudi slovenski branilec Kenan Bajrić, so hitro zapravljali žoge, a Slovaki tega vendarle niso kaznovali.

V 16. minuti je prvi nevarnejši strel sprožil Lucas Lovat, vendar je od daleč meril previsoko, malce zatem pa so prvič gostujočega vratarja zaposlili domači, vendar Milan Borjan ni imel veliko dela.

V 23. minuti je Vladimir Weiss v kazenskem prostoru na srečo gostiteljev zgrešil žogo, ko se je zdelo, da so domači goste umirili, pa so ti izpeljali hiter protinapad.

Po dolgi podaji je sam pred Matevža Vidovška pritekel Aleksandar Čavrić, Olimpijin vratar ga je podrl in poskrbel za enajstmetrovko. V 28. minuti jo je izvedel kapetan gostov Weiss, Vidovšek pa mu je z lepo obrambo preprečil veselje.

Matevž Vidovšek | Avtor: Profimedia Profimedia

Po obdobju ne posebej razburljive predstave so domači izpeljali prvo nevarnejšo akcijo v prvem polčasu v 41. minuti, vendar iztržili le kot. V 45. minuti je bilo nevarneje pred ljubljanskimi vrati, ko je iz bližine z leve strani poskusil Čavrić, spet je bil na mestu Vidovšek.

V 49. minuti je spet do strela prišel Weiss, a neoviran v kazenskem prostoru žogo poslal visoko čez vrata. V 54. minuti pa je po pritisku gostov Vidovšek naredil nov prekršek za enajstmetrovko, takrat nad Tigranom Barseghjanom. Z bele pike je bil ob navdušenju več kot 1000 slovaških privržencev v 55. minuti uspešen Čavrić.

nogomet Olimpija Ljubljana - Slovan Bratislava | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V 59. minuti je pri domačih od daleč neuspešno poskusil David Sualehe, malce za njim pa je na drugi strani za malo zgrešil Barseghjan z roba kazenskega prostora.

Nenatančen je bil tudi Rui Pedro v 64. minuti, Henriques pa je nato hitro opravil vse menjave, a to ni prineslo želenih sadov z izjemo enega strela Redija Kase.

V 85. minuti bi lahko Slovan še drugič zadel, ko je David Strelec sam stekel proti Vidovšku, ga preigral, a mu je žoga nato ušla z igrišča.

"Zelo dobra tekma z naše strani, imeli smo veliko priložnosti. Zelo sem zadovoljen z zmago in s predstavo naše ekipe. Ta se je začela v obrambi, v kateri je tudi Kenan Bajrić v svoji domovini odigral odlično. Olimpija je imela praktično le eno priložnost ob koncu. Je pa Klaksvik osvojil točko proti Lillu, kar spremeni malce matematiko v skupini, ampak imamo šest točk in to nas veseli. Veseli pa nas tudi to, da je tako število naših navijačev prišlo v Ljubljano in preglasilo domače navijače, tako da so bili res naš 12. igralec. Zahvalil pa bi se Slovencem za gostoljubje, vse je bilo na visoki ravni, ljudje prijazni, vidi se, da gre za dobro organizirano državo."

Vladimir Weiss, trener Slovana Bratislave

* Stadion Stožice, gledalcev 6000, sodniki: Sidiropulos, Kostaras, Dimitriadis (vsi Grčija).
* Strelec: 0:1 Čavrić (55./11 m).
* Olimpija: Vidovšek, Sualehe (od 63. Krefl), Muhamedbegović, Ratnik, Jorge Silva, Doffo, Mijailović (od 63. Motika), Rui Pedro (od 72. Nukić), Elšnik, Posavec (od 72. Kasa), Lucas (od 46. Bristrić).
* Slovan: Borjan, Wimmer, Kashia, Bajrić, Lovat, Kucka, Kankava, Blackman, Weiss (od 79. Strelec), Barseghjan (od 79. Savidis), Čavrić (od 88. Tolić).
* Rumeni kartoni: Vidovšek, Bristrić, Doffo; Kankava, Kashia, Tolić.
* Rdeči karton: /.

* Izidi, 2. krog:
- četrtek, 5. oktober:
- skupina A:
Olimpija Ljubljana - Slovan Bratislava    0:1 (0:0)
Klaksvik - Lille                          0:0
- lestvica:
1. Slovan Bratislava          2  2  0  0  3:1  6
2. Lille                      2  1  1  0  2:0  4
3. Klaksvik                   2  0  1  1  1:2  1
4. Olimpija                   2  0  0  2  0:3  0
Komentarjev 2
  • radovednica 07:59 06.oktober 2023.

    Popolni pocerji. Sedaj gospodiču Vidovšku odgovor, zakaj ne gremo na tekme. Ja, kdo vas bo pa hodil gledat. Še v SLO ligi vas nabije Bravo, potem naj bi vas pa še kdo gledal? Če ne bi bilo možno gledati (kdor ...prikaži več vas še lahko) na TV, potem mogoče, vendar, ko bi igrali v ligi prvakov in bi imeli možnosti za kaj. Tako pa lepo samujte s skupinico huliganov z baklami v tej tretjerazredni ligi, kjer ste že sedaj in boste ostali zadnji s sramotno igro in rezultati. Res ste beda od bede.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 23:50 05.oktober 2023.

    Ne le, da bodo tekmovanje zaključili na zadnjem mestu, niti gola jim ne bo ratal doseči s takšno igro v napadu, šalabajzerjem nesposobnim! Če vidiš, da ne moreš žoge po tleh pripeljati v bližino vratarjevega prostora, da ti tudi z ...prikaži več predložki ne gre, potem pač poizkušaš večkrat streljati z razdalje, ne pa, da teras svoje v nedogled. Ob takšni igri jih bodo naslednjo tekmo še Islandci razbil kot staro kanto in zabetoniral na dno!

Sorodne novice