Šport > Nogomet
1340 ogledov

Sloviti trener žalil Hercegovce, nato je sledilo to ...

Zrinjski AZ Alkmaar Epa Prizor s srečanja med Zrinjskim in AZ Alkmaarjem.
V četrtek zvečer je bila odigrana neverjetna tekma.

Četrtkov večer je prinesel tekme 1. kola skupinskega dela Lige Evropa in Konferenčne lige. V slednji je v okviru skupine E kot prvi klub iz Bosne in Hercegovine zaigral mostarski Zrinjski.

Pomeril se je s favoriziranim AZ Alkmaarjem, Nizozemci so v lanski sezoni prišli celo do polfinala tega tekmovanja. In po prvem polčasu je kazalo na njihovo gladko zmago, saj so vodili z 0:3.

Stadion pod Bijelim Brijegom je za omenjeno srečanje sprejel malce več kot 5000 duš, ki so imele v drugem polčasu kaj videti. A še pred tem je s televizijskim komentarjem "zablestel" sloviti trener Dick Advocaat.

Pri zanesljivem vodstvu gostov je Advocaat (spodaj), kot strokovni komentator na nizozemski televiziji, izustil ostro kritiko na račun nogometašev Zrinjskega.

Dick Advocaat | Avtor: Epa Epa

"Povsem nelogično je, da takšnim ekipam dovolijo nastopanje v evropskih tekmovanjih," je dejal pripadnik nacije, ki v nogometu pogosto kaže (pre)veliko mero samozavesti.

In kaj je sledilo v drugem polčasu? Uganili ste - preobrat Hercegovcev! Zrinjski je s kar štirimi zadetki med 48. in 81. minuto tekmo speljal v svojo korist in osvojil zgodovinske evropske točke.

Sledi obisk Birminghama

Na drugem obračunu v skupini E Konferenčne lige je Legia v Varšavi pred bučnim občinstvom premagala angleško Aston Villo (3:2). Slednja bo v 2. kolu gostila Zrinjski.

Advocaat je v svojo bogati karieri s klopi vodil žensko in moško reprezentanco Nizozemske, PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Borussio Mönchengladbach, Zenit St. Peterburg, Sunderland, Fenerbahçe, Utrecht in tudi AZ Alkmaar. Kot selektor je deloval še v Združenih arabskih emiratih, Južni Koreji, Belgiji in Rusiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.