Šport > Nogomet
747 ogledov

Vložena obtožnica zoper Ancelottija, moral bo pred sodnika

Ancelotti Profimedia
Legendarni italijanski strateg Carlo Ancelotti bo v kratkem moral sesti na zatožno klop.

Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti se je pridružil dolgemu seznamu imen iz nogometnega sveta, ki so se znašla v navzkrižju s špansko davkarijo.

Po poročanju El Munda se je 64-letni italijanski strateg v času prvega mandata na klopi kraljevega kluba (2013-2015) izognil plačilu davka v višini 400.000 evrov. Znesek se nanaša na prihodke od trženje njegove javne podobe.

Španske oblasti so v dve leti trajajoči preiskavi ugotovile, da je Ancelotti leta 2014 ustrezno prijavil višino svoje takratne plače (šest milijonov evrov), pri tem pa prikril nekatere druge finančne prilive, s čimer je državno blagajno prikrajšal za slabih pol milijona evrov.

Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 24 mesecev zapora, vendar mu ne glede na razplet sojenja ne bo treba za zapahe, saj španska zakonodaja predvideva, da se v primeru predhodne nekaznovanosti vsaka zaporna kazen do dveh letih spremeni v pogojno.

Zaradi davčnih mahinacij je bilo v Španiji obsojenih kar nekaj slovitih nogometašev, med njimi tudi Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Samuel Eto'o, Gerard Pique in Alexis Sanchez.

Ancelotti bo jeseni vstopil v tretjo sezono z Realom, ki bo njegova zadnja. Junija 2024 mu namreč poteče pogodba s kraljevim klubom, nato pa bo prevzel vodenje brazilske nogometne reprezentance.

Carlo Ancelotti Velik izziv Šport Znano, kaj bo po izteku pogodbe z Realom počel Ancelotti

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:02 12.julij 2023.

    Carlo, Carlo a sedaj pa še ti....!