Šport > Nogomet
1228 ogledov

Xavi napadel sodnike in Real: Mislijo, da smo vsi neumni

Xavi Epa
Zdaj že nekdanji trener Barcelone se ni zadržal.

Sloviti Xavi, ki je pred dnevi napovedal, da bo po koncu sezone zapustil klop Barcelone, se je znova spomnil tekme med Realom Madridom in Almerio, ko je po zaostanku z 0:2 Real na koncu slavil s 3:2.

"Videl sem, kaj se je dogajalo. Podpišem se pod besede Almerijinega trenerja Gaizke Garitana. Če bi povedal svoje mnenje in kaj se je dogajalo, bi me kaznovali. Cel svet je videl, kaj je bilo. Že po tekmi proti Getafeju sem dejal, da se v tej ligi dogajajo stvari, ki niso normalne," je izjavil Xavi.

"Mi ne moremo kontrolirati sodnikov in vplivati na njih, ampak vse se vidi. Spominjam se enajstmetrovke proti Getafeju, zadetka pri Granadi ... O tem se sploh ne govori. Če se takšne reči ne bi zgodile, bi imeli šest točk več. To niso izgovori, to so dejstva. Ob takšnih sodniških odločitvah bo zelo težko priti do naslova."

Xavija tudi moti, da Real preko svoje klubske televizije do podrobnosti analizira sojenje sodnikov. S tem po njegovem mnenju klub vseskozi vrši pritisk na delilce pravice: "To počnejo vsak teden. Nisem predsednik španske nogometne zveze ali La Lige, preseneča pa me, da jim to dovoljujejo. To iz tedna v teden spreminja tekmovanje. Vsako sodniško odločitev potencirajo, tudi slepec bi videl zakaj. Diego Simeone je pred dnevi izjavil, da mislijo, da smo vsi neumni. A nismo, vsi vidimo, kaj se dogaja."

Barcelona v španskem prvenstvu trenutno zaseda četrto mesto, ima 10 točk manj od vodilnega Reala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice