Šport > Nogomet
3649 ogledov

Zvezdnik obtičal v avtu, prestop poletja končan ob dveh zjutraj

Harry Kane Profimedia
Konec prestopne sage za kapetana angleške reprezentance.

Harry Kane, najboljši strelec v zgodovini Tottenhama in angleške reprezentance, je postal novi član Bayerna. Pogodba je bila podpisana ob drugi uri zjutraj, njen podpis pa so pred sedežem kluba iz Münchna pozdravili številni navijači, ki so 'dežurali' pred zgradbo. Kane ima pravico nastopa že na današnji superpokalni tekmi, ko se bo Bayern pomeril z Leipzigom Benjamina Šeška in Kevina Kampla.

V petek je bil napadalec že na poti na letališče, ko je prvi mož Tottenhama Daniel Levy potrdil svoj sloves težkega pogajalca in zaustavil prestop, saj so se pojavila manjša nesoglasja glede izplačil odškodnine. Kane je tako nekaj ur obtičal v avtomobilu, nato pa se je po razrešitvi situacije le lahko podal v Nemčijo.

Harry Kane | Avtor: Profimedia Profimedia

V Münchnu je Kane še moral opraviti zdravniški pregled, prestop pa je bil tako dokončan šele zgodaj zjutraj. Ob drugi uri je Anglež zbranim navijačem pomahal iz stavbe na Säbener Straße, kmalu pa je prišlo tudi uradno sporočilo o sklenitvi sodelovanja.

Bayern je za napadalca odštel 100 milijonov evrov, še 10 pa jih bo Tottenham dobil z raznimi bonusi. Nemški mediji sicer poročajo, da bo Kane na sezono zaslužil 25 milijonov evrov.

V zadnjih letih je bil simbol londonskega kluba, a mu s Spurs ni uspelo priti do kakšne od lovorik. Po številnih razočaranjih je kapetan iskal nov klub, Levy pa je tako pred dvema letoma zavrnil 140 milijonov, ki jih je ponujal Manchester City, saj svojega najboljšega igralca ni želel prodati drugemu angleškemu klubu. Za nogometaša so se resno zanimali tudi pri madridskem Realu, a so nato vso pozornost namenili Kylianu Mbappeju.

Kane je za Tottenham odigral 435 tekem in pri tem dosegel 280 zadetkov, najboljši strelec pa je tudi v zgodovini angleške reprezentance, zbral je 84 tekem in 54 golov. Bil je najboljši strelec svetovnega prvenstva 2018.

Harry Kane | Avtor: Profimedia Profimedia

Gre za najdražji prestop v zgodovini Bayerna, doslej so Bavarci največ denarja odšeteli za prestop Lucasa Hernandeza, ko je pred štirimi leti na račun Atletico Madrida romalo 80 milijonov evrov. Letos se je omenjeni Francoz preselil v PSG za 45 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice