Šport
2556 ogledov

Nov incident, kontroverzni Kitajec se je tokrat odzval

Sun Yang Duncan Scott Epa
Kitajec Sun Yang na svetovnem prvenstvu v plavanju še naprej dviguje prah.

Ob podelitvi kolajn najboljšim moškim plavalcem na 200 m prosto se je ponovil bojkot, viden že po tekmi 400 m prosto. Tokrat je proti zmagi Kitajca Sun Yanga protestiral Britanec Duncan Scott.

Gwangju plavanje moški SP v plavanju Šport Slab začetek za Slovenijo

V vodi je bil najhitrejši Litovec Danas Rapsys, toda bil nakdnadno diskvalificiran zaradi prehitrega starta. Posledično se je drugega zlata in obrambe naslova prvaka veselil Yang, osumljen dopinga, česar pristojni na Mednarodni plavalni zvezi niso rešili v slabem letu dni in sami poskrbeli za proteste plavalcev, saj bo škoda nepopravljiva, če bo Kitajec kaznovan naknadno na septembrskem zaslišanju na športnem razsodišču v Lozani.

Do srebra je prišel Japonec Katsuhiro Matsumoto, do brona pa sta srečno priplavala Rus Martin Maljutin in Britanec Scott. Slednji na podelitvi ni želel čestitati Yangu, ki se je tekmeca nato takoj lotil verbalno in neokusnim gestikuliranjem.

horton sun Drama na SP Šport Avstralec z odločnim protestom požel bučen aplavz

Duncan prav tako ni želel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra za skupno fotografiranje, čeprav je Fina dan pred tem izrekla opomin Avstralcu Macku Hortonu, ki si je isto privoščil ob podelitvi v nedeljo na 400 m prosto.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.