Šport
46 ogledov

Nov sloves pri elfu

boateng mertesacker neuer EPA
Po kapetanu Philippu Lahmi in Miroslavu Kloseju je pri svetovnih prvakih reprezentančno kariero sklenil še Per Mertesacker.

Branilec Arsenala je v svoji reprezentančni karieri zbral 104 nastope in dosegel štiri zadetke za Nemčijo. "Sam sem želel odločati o tem, kdaj bo konec moje reprezentančne poti. Po desetih letih je napočil ta čas. Za prihodnost nemškega nogometa se ni treba bati, mlajši nogometaši se bodo izkazali. Nemčija je v boljšem položaju kot kadarkoli prej. Zdaj si želim z Arsenalom osvojiti Premier League in se izkazati tudi v Ligi prvakov," je ob slovesu od elfa dejal šele 29-letni Per Mertesacker

Ta je v nemški izbrani vrsti debitiral leta 2004 pod vodstvom selektorja Jürgena Klinsmanna, ko je v igro na tekmi proti Iraku vstopil kot rezervist. Bil je član ekip, ki sta osvojili tretje mesto na svetovnih prvenstvih 2006 in 2010, leta 2008 pa je igral tudi v finalu evropskega prvenstva, ko so Nemci morali priznati premoč Španiji. Mertesacker je na SP v Braziliji zaigral na šestih obračunih, v finalu proti Argentini pa je v igro vstopil v zadnji minuti drugega podaljška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.