Šport
21 ogledov

Okradli olimpijsko prvakinjo

lucie decosse judo EPA
Dom francoske judoistke Lucie Decosse, aktualne olimpijske prvakinje v kategoriji do 70 kilogramov, so obiskali vlomilci in ji ukradli tri zlata odličja s svetovnih prvenstev. Poleg treh zlatih medalj so odnesli še računalnik in zapestnico, je sporočila francoska policija.

V dom 31-letne judoistke Lucie Decosse v predmestju Pariza so vdrli medtem, ko je bila Decossejeva na državnem prvenstvu v Montpellierju med 23. in 25. novembrom, kjer pa ni nastopala. "Čudno, tatovi niso vzeli veliko, razen mojih treh zlatih medalj. Ni konec sveta, ampak je neprijetno. Na te nagrade me vežejo lepi spomini. K sreči sem imela olimpijsko odličje s sabo," je za francoski športnik časnik L'Equipe dejala francoska šampionka.

Decossejeva je na olimpijskih igrah v Londonu prišla še do zadnje manjkajoče medalje z velikih tekmovanj. Pred tem je trikrat slavila na svetovnih prvenstvih, štirikrat je bila najboljša na prvenstvu stare celine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.