Šport
46 ogledov

Prvaki boljši od Šentjurja

Liga prvakov Anže Petkovšek Košarkarska tekma v ligi prvakov med Petrol Olimpija in Umana Reyer Venezia.
Košarkarji Petrola Olimpije so v tekmi 7. kroga lige Nova KBM premagali Šentjur s 100:63 (29:21, 54:37, 77:52).

Ljubljanski košarkarji so danes odigrali tretjo tekmo v zadnjih petih dneh, tokrat še v tretjem tekmovanju, ter dosegli drugi zmago po porazu v Fibini ligi prvakov z ekipo AEK in tesni zmagi v ligi Aba proti Partizanu v gosteh. Danes o vprašanju zmagovalca ni bilo nobenega dvoma, čeprav sta bili ekipi pred začetkom na lestvici z enakim izkupičkom (3 zmage, 2 poraza), pa je domača ekipa hitro upravičila status favorita.

Gostje so bili Ljubljančanom kolikor toliko enakovredni le v prvem delu. Že po prvi četrtini je zeleno-bela zasedba vodila z 29:21, potem pa se je precej enosmerna igra le še nadaljevala in stopnjevala. Strateg Šentjurja Andrej Žakelj je zaman iskal pravo kombinacijo za boj proti razpoloženim tekmecem, ki so proti koncu tekme prednost dvignili na 30 in več točk, v zaključku pa iskali stotico in najvišjo zmago v sezoni. V zadnjih sekundah je nato Devin Oliver s prostima metoma Olimpijo tudi dvignil na 100 točk, izid 100:63 pa je bil tudi končni na tekmi.

Pri domačih je bil sicer najučinkovitejši Roko Badžim z 22 točkami, 15 jih je k zmagi dodal Jordan Morgan, 14 pa Jan Špan. Pri gostih pa sta z dvoštevilčnim izkupičkom tekmo končala Tomaž Jereb (12) in Miloš Pešič (13 točk).

"Tekmo smo zasluženo dobili. Pristop je bil pravi. Poškodba Erjona Kastratija je slaba informacija za nas. Z izjemo tega pa smo vse oddelali tako, kot je potrebno in lahko zadovoljni odidemo na premor, ki sledi," je dejal trener Petrola Olimpije Gašper Okorn.

"Čestitke Olimpiji za dobro predstavo. Pokazali so, kako se bori za barve kluba. Podobno kot na srečanju proti Sixt Primorski smo igrali z nepotrebnim strahospoštovanjem. Igralci morajo bolje reagirati na takšnih tekmah, saj gre za ene izmed lažjih v sezoni. Priložnost za igro so dobili tudi mladi košarkarji. V nadaljevanju sezone nas čaka še veliko dela," pa je dvoboj ocenil Andrej Žakelj, trener Šentjurja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.