Šport
5781 ogledov

Prvi se je oglasil Nadal, nato je svoje povedal še Dončić

Novak Đoković Epa
Športni svet se klanja nespornemu teniškemu vladarju Novaku Đokoviću.

Srb Novak Đoković je z zmago na OP Francije utrdil status najboljšega teniškega igralca vseh časov. Šestintridesetletnik je v nedeljo v treh nizih gladko odpravil Norvežana Casperja Ruuda in si priigral rekordno 23. lovoriko na grand slamih.

Spotoma se je zavihtel še na prvo mesto lestvice ATP, kjer je doslej preživel že rekordnih 388 tednov.

Đoković je v nedeljskem finalu nanizal več zgodovinskih dosežkov. Ne samo, da je s 23. lovorikami na večni lestvici prehitel Rafaela Nadala (22), temveč je postal tudi prvi tenisač v zgodovini, ki je vsaj trikrat slavil na vsakem od štirih grand slamov.

Desetkrat je bil najboljši na OP Avstralije, sedemkrat na Wimbledonu, po trikrat pa na OP Francije in OP ZDA.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Čestitke so ob tem neverjetnem uspehu deževale z vseh strani. Med prvimi se je oglasil Đokovićev največji rival, 14-kratni zmagovalec OP Francije Rafael Nadal.

"Velike čestitke Novaku Đokoviću za ta izjemni dosežek. 23 je številka, ki se je še pred nekaj leti zdela nepredstavljiva, toda tebi je uspelo. Uživaj v uspehu s svojo družino in ekipo," je tekmecu sporočil Španec, ki trenutno okreva po operaciji kolka in naj bi se na igrišča vrnil šele leta 2024.

Srbu je čestital tudi osmoljenec letošnjega turnirja Španec Carlos Alcaraz, ki je v polfinalnem obračunu s Srbom veljal celo za favorita, a so ga v ključnih trenutkih pokopali krči. "Čestitke Novaku Đokoviću za naslov in novi rekord," je zapisal 20-letnik.

Đoković Alcaraz Neponovljivo Šport Najbolj nor teniški udarec vseh časov, ki ga bomo pomnili za vekomaj

Đokovićevega uspeha se je razveselil tudi slovenski NBA zvezdnik Luka Dončić, ki je trenutek teniške zgodovine pospremil z objavo, s katero je Srba razglasil za največjega tenisača vseh časov.

Fotografiji Đokovića z visoko stisnjeno desno pestjo je košarkar Dallasa dodal pet simbolov koze, angleško 'goat', kar je kratica za "greatest of all time", oziroma, če prevedemo, "največji vseh časov".

Nikola Jokić Ganjeni Jokić Šport Đoković je izpolnil svojo obljubo: "Res je to naredil!"

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.