Šport
25501 ogledov

Razkrito, kakšen šokanten znesek bo Novak izgubil zaradi deportacije

Novak Đoković Profimedia
Đoković zaradi izgona iz Avstralije ne bo ostal zgolj brez točk na ATP lestvici, temveč bi lahko izgubil tudi milijone.

Ves svet je v zadnjih tednih z napetostjo čakal na razplet sage o Novaku Đokoviću in njegovem nesojenem nastopu na OP Avstralije.

Da povzamemo, Srb se ni cepil, a je izpolnjeval pogoje, katere je zahtevala Teniška zveza Avstralije za pridobitev statusa zdravstvene izjeme, a mu je ministrstvo za imigracije preklicalo vizo, zato je celo pristal v hotelu za iskalce azila. Sodišče mu je nato vizo sicer vrnilo, a mu jo je tamkajšnji minister znova odvzel, po končni odločitvi sodišča pa so Novaka deportirali v Srbijo.

Novak Đoković Srbu očitajo Šport Španci o tem, ali bodo Novaku dovolili nastopiti: "Moral bi ..."

Đoković je tako izgubil priložnost boriti se še za 10. zmago v Melbournu in rekordni 21. Grand Slam, zmaga na turnirju, na katerem bi veljal za izrazitega favorita, pa bi mu prinesla 2,5 milijona nagradnega sklada. Vsaj z vstopom v finale pa bi si zagotovil že milijon in pol evrov nagrade.

Po izračunih nemškega časnika Bilda pa naj bi Đoković zaradi svojega izgona iz Avstralije na koncu izgubil celo okoli 3,1 milijona evrov, če pa se mu zaradi dogodkov odpove še kakšen sponzor, bo vse skupaj še nekajkrat huje.

 

Stroški sojenja

Zaradi deportacije Novak naslednja tri leta ne sme vstopiti v Avstralijo, tamkajšnje oblasti pa so mu naložile še 315.000 evrov kazni. Prav tako bo moral Srb poravnati tudi sodne stroške v višini 200.000 evrov. V ta znesek so všteti tako plača njegovemu odvetniku Nicholasu Woodu, kot tudi Stephenu Lloydu, katerega mu je dodelilo sodišče, ter tudi sodni stroški štirih dni.

 

Prevoz

Strošek letalskih letov Đokovića in njegove ekipe naj bi skupaj znašal 40.000 evrov, potem ko je letel v prvem razredu iz Malage preko Dubaija do Melbourna ter nato iz Melbourna preko Dubaija do Beograda. Njegov fizioterapevt, glavni trener Goran Ivanišević ter kondicijski trener so leteli v poslovnem razredu.

 

Namestitev

Čeprav je za vse igralce na OP Avstralije hotel brezplačen, je Novak najel hišo, za katero bo moral za tri tedne izplačati okoli 8000 evrov. Prav tako bi na prizorišču hrana bila brezplačna, a ker je večino časa preživel v hotelu za imigrante, mu bodo izstavili račun za dodatnih 4.000 evrov.

 

Sponzorji

Potem ko so pri Hublotu že najavili, da s svojim zvezdnikom ne nameravajo prekiniti pogodbe, pa je zgodba drugačna z Novakovim glavnim sponzorjem in opremljevalcem, saj so pri Lacoste najavili, da se bodo po dogodkih v Avstraliji morali pogovoriti z Đokovićem. Njihovo sodelovanje sicer traja že od leta 2017, pogodba pa jih veže do leta 2025. Letno naj bi mu sicer izplačaveli 9 milijonov evrov.

 

ATP točke

A če ste pomislili, da je zvezdniku, kot je Novak, denar najmanjši problem, je tokrat na kocki še dosti več. Sicer je pri številnih oboževalcih dobil naravnost kultni status, a si je spet pri drugih pokvaril svoje dobro ime, prav tako pa se lahko tudi zgodi, da izgubi status prvega igralca sveta. Srb namreč ne bo mogel braniti lanske zmage, zaradi česar bo avtomatsko izgubil 2000 točk, v primeru zmage pa ga s prvega mesta tako lahko vržeta Alexander Zverev ali Daniil Madvedjev.

Prav tako so vprašljivi Novakovi nastopi tudi na nekaterih prihajajočih turnirjih, kjer bi se lahko ponovila zgodba z Avstralijo. Novak je sicer znova dokazal, da je človek svojih prepričanj, a slednja bi se mu lahko še kako maščevala.

Dalila Jakupović Manipulacija Šport Slovenka hit na socialnih omrežjih proticepilcev Novak Đoković V Beogradu Šport Đoković se je izognil navijačem in novinarjem
Komentarjev 12
  • rogg 21:16 20.januar 2022.

    Nole je človek in potem še naprej človek, to gre v nos potomcem rokovnjačev!!

  • tomaz696 15:52 20.januar 2022.

    Jebes tocke,vsebina je vazna,bravo Nole!!!

  • Feferon 16:25 19.januar 2022.

    Novak je tenisač. Okrog sebe ima preveč kretenov.

Sorodne novice