Šport
29 ogledov

Shaquille O'Neal bo (spet) postal policist

Shaquille O'Neal EPA
Legendarni košarkar je že pred leti pokazal interes za delo med organi pregona, tokrat se bo ponovno podal med policiste in sicer v Doralu na Floridi.

Ljubiteljem košarke dobro znani Shaquille O'Neal se že drugič podaja v policijske vode. V mestu Doral na Floridi se je prijavil kot kandidat za rezervnega policista, poroča Miami Herald. O'Neal je že leta 2005 imel podobno funkcijo v Miami Beachu, ko je igral za tamkajšnje moštvo Miami Heat.

V Miamiju je bil popularni Shaq leta 2005 zaprisežen na zasebni proceduri. Njegova letna plača rezervnega policista je znašala le en ameriški dolar. Policija v Miamiju se je za ta korak odločila, ker jim je košarkarjev sloves izboljšal javno podobo, ob tem pa jih ni stal praktično nič. Koliko policijskega dela je danes 42-letni O'Neal dejansko opravil v Miami Beachu, ostaja neznano.

Tokrat težje do službe

Tudi policija v Doralu ima za angažma slovitega centra podobne motive, a O'Neal do službe vendarle ne bo prišel tako zlahka, kot pred devetimi leti. Moral bo namreč opraviti test psiholoških in fizičnih sposobnosti, podvržen bo tudi standardnemu preverjanju. "Če bo vse teste opravil, potem bo moral narediti tudi vse drugo, kar morajo narediti pripadniki organov pregona na Floridi - tako rezervisti, kot ostali," je povedala tiskovna predstavnica mestne uprave Christina Baguer.

O'Neal se je upokojil leta 2011 po 19 uspešnih sezonah v ligi NBA. Z Los Angeles Lakersi je osvojil tri naslove prvaka, še enega pa z moštvom Miami Heat. Petnajstkrat je bil izbran na tekmo All-Star, leta 2000 je bil MVP lige, osemkrat pa je bil izbran tudi v najboljšo peterko lige. S svojimi 216 centimetri in skoraj 150 kilogrami bo za kriminalce v Doralu najbrž tako zastrašujoč, kot je bil za svoje centrske kolege na košarkarskih parketih.

Komentarjev 2
  • Avatar Syn
    Syn 09:52 06.september 2014.

    Upam da ne bo eden izmed tistih 90% Ameriških policistov, ki streljajo na šizofrenične bolnike, rahlo pijane in ostale ki se slučajno znajdejo na nepravem mestu ob nepravem času. Da ne omenjam streljanja s šokerjem na mladoletnike,..itd.

  • mima-šiš 09:37 06.september 2014.

    Policist po srcu.