Šport
33 ogledov

Z 20-cm trsko v nogi do brona

1/2
Žurnal24 main
Azizulhasni Awang je padel na kolesarski dirki v dvorani. Pri tem se mu je v nogo zapičila 20 centimetrov dolga trska. Vseeno se je vrnil na kolo in osvojil tretje mesto. Šele nato se je v bolečinah zgrudil. Poglejmo.

Kriki bolečin so odmevali na Manchester Veledromu, ko so 23-letnega malezijskega kolesarja Azizulhasnija Awanga naložili na nosila in odpeljali v bolnišnico. V zadnjem krogu dirke za svetovni pokal je namreč padel in po spletu nesrečnih okoliščin se mu je v nogo zapičil 20-centimetrski kos lesa. "Pritekel sem do njega in ga vprašal, ali je dobro. Rekel je, da je in naj mu pomagam nazaj na kolo, saj želi končati dirko," je razložil njegov trener, John Beasley. Res se je vrnil in končal na tretjem mestu. "Sprva sploh nismo vedeli, da ima v nogi trsko. Ko je prišel skozi cilj, je pogledal svojo nogo in se zrušil." Operacijo je dobro prestal, a sezona 2011 je zanj končana. Pravi pa, da bo leta 2012 zagotovo dirkal na olimpijskih igrah v Londonu.

V nesreči je nastradal tudi novozelandski kolesar Richard Dawkins. Po padcu se je tudi on vrnil na kolo in končal dirko. Nato je obležal, a zavrnil pomoč zdravnikov. "Sem z Nove Zelandiji. Mi ne čutimo bolečin," je rekel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.