Šport > Zimski športi
863 ogledov

Dvojna zmaga za Slovenijo, Križnarjeva prvič premagana

Križnar Klinec Profimedia
Dvojna slovenska zmaga v Klingenthalu, Ema Klinec preprečila popoln izplen Nike Križnar.

Finale poletne sezone v smučarskih skokih za ženske v Klingenthalu je minil povsem po slovenskih notah. Ema Klinec (247,2 točke) je dobila zadnjo tekmo velike nagrade v Nemčiji. Klinec, ki se je reprezentanci priključila šele na minuli postojanki v Rasnovu, je zgolj za 0,8 točke ugnala rojakinjo Niko Križnar (246,4) na drugem mestu.

Križnar, ki je dominirala v poletni sezoni, saj je pred tem na tekmah za VN nanizala šest zaporednih zmag, je v finalu sicer uspela najboljša daljava dneva s skokom, dolgim 141,5 metra. Že pred zadnjimi tekmami pa je osvojila tudi skupni seštevek poletja.

Nika Križnar | Avtor: Profimedia Profimedia

Do točk so od Slovenk na finalu sezone prišle še Nika Prevc (198,7 točke) na devetem mestu, Taja Bodlaj (181,1) na 15. ter Ajda Košnjek (145,5) na 24. mestu.

Po prvi seriji je bila sicer na vrhu kanadska svetovna prvakinja iz Planice, Alexandria Loutitt, ki pa je v finalni seriji padla in končala na 25. mestu. Za zdaj še ni znano, ali je prišlo do resnejše poškodbe ali ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice