Šport > Zimski športi
33014 ogledov

Nove odlične novice iz slovenskega skakalnega tabora!

Žak Mogel Epa
Žak Mogel je z zadnjimi odličnimi nastopi priboril Sloveniji dodatno kvoto skakalcev, do katere bo upravičena na poletni veliki nagradi.

Slovenski smučarski skakalec Žak Mogel je v nedeljo na zadnji tekmi celinskega pokala v poljskih Zakopanah s tretjim mestom Sloveniji priboril dodatno kvoto za poletno veliko nagrado, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

V Zakopanah so izvedli dve hibridni tekmi za konec sezone celinskega pokala, na katerih so skakalci začeli v ledeni smučini, pristali na plastiki in se v iztek pripeljali na snegu.

Na prvi je zmagal Avstrijec Clemens Aigner, Mogel pa je po drugem mestu po prvi seriji na koncu zasedel četrto. Dve mesti za njim je končal Maksim Bartolj, Matija Vidic je zaokrožil prvo petnajsterico.

Žak Mogel | Avtor: Profimedia Profimedia

Drugo, finalno tekmo sezone v Zakopanah je dobil domačin Pawel Wasek, Mogel je bil tretji, le pol točke za njim je na četrtem mestu zaostal Bartolj, Vidic je bil tokrat 13.

V skupni razvrstitvi je zmagal Avstrijec Maximilian Ortner, Bartolj je zasedel šesto, Mogel pa sedmo mesto. Slovenski skakalci so se sicer v letošnji sezoni celinskega pokala šestkrat povzpeli na zmagovalni oder.

Mogel je poleg omenjenega tretjega mesta v Zakopanah osvojil tretje mesto tudi v Lillehammerju, v Garmisch-Partenkirchnu je bil drugi, edino zmago Sloveniji v letošnji sezoni celinskega pokala pa je priboril v Lahtiju. Bartolj je bil drugi v Innsbrucku in tretji ob drugem obisku Lillehammerja.

Mogel pa je z odličnimi skoki v zadnji periodi Sloveniji tudi priskakal dodatno kvoto za prvo periodo letošnjih tekem poletne velike nagrade, ob Sloveniji bosta to pravico imeli še Nemčija in Avstrija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:49 19.marec 2024.

    2xFINALE SVETOVNEGA POKALA V SMUČARSKIH SKOKIH - Posamična tekma 680.00 EUR Strošek izdaje vstopnic 2.00 EUR,no pa pojdimo v planico

Sorodne novice