Šport > Zimski športi
21661 ogledov

Hud padec bivšega svetovnega prvaka, spet v zraku helikopter

Christof Innerhofer Bormio padec PrtSc Padec Innerhoferja v Bormiu.
Na superveleslalomu v Bormiu je prišlo do hujše poškodbe enega od smučarjev.

Alpski smučarji so se na progi Stelvio merili za zadnje točke v letu 2023, po četrtkovem smuku je bil na sporedu superveleslalom.

Najbolje je z njim opravil Švicar Marco Odermatt, ki si je nabral skoraj sekundo prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

S številko 30 je startal Italijan Christof Innerhofer, svetovni prvak v superveleslalomu iz leta 2011, ko je bilo svetovno prvenstvo v Garmisch-Partenkirchnu. Takrat je bil v življenjski formi, saj je osvojil še srebro v kombinaciji in bron v smuku.

Innerhoferju je šlo tokrat na Stelviu solidno, v srednjem delu je imel 16. vmesni čas. Nato pa mu je v levem zavoju zdrsnilo in trčil je v zaščitno ograjo.

Tirolec je obležal na snegu in po hitri oskrbi zdravniške ekipe so poklicali helikopter, da je 39-letnika odpeljal v bolnišnico.

Odstopil je tudi prvi Slovecen na startu, Martin Čater s številko 35 ni prišel do konca proge. Drugi Slovenec Miha Hrobat je s startno številko 51 osvojil 33. mesto, do točk mu je zmanjkalo malce manj kot pol sekunde.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice